Expositie schilder en glaskunst Overloon

Gepubliceerd op 4 april 2016 om 19:29

Eind april, begin mei wordt in Ontmoetingspunt ‘t Helder in Overloon een dubbelexpositie gehouden van Marianne Jennen (schilderkunst)  en Carl van Hees (glaskunst).
De in Venlo geboren maar in Overloon woonachtige Marianne Jennen was vele jaren werkzaam in het bibliotheekwezen en volgde daarnaast met succes schildercursussen aan centra voor beeldende kunsten. Van 2007 tot 2012 volgde ze de opleiding schilderkunst algemeen aan de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk. Na het eindexamen heeft zij dit jaar ook de specialisatiegraad gehaald.. Marianne Jennen is steeds opnieuw gefascineerd door het beeld van een landschap, huizen, met door mensen gecreëerde structuren waaraan de tand des tijds overduidelijk heeft geknaagd. Ze zegt daarover: “Voor mij is het steeds opnieuw een uitdaging om een dergelijk beeld tweedimensionaal op het doek te vangen."
Haar werk is te bezichtigen naast het glaskunstwerk van Carl van Hees.  Carl  van Hees was aanvankelijk actief in de modebranche. Waar mode en styling hem te vluchtig waren, bood daarentegen het materiaal glas hem ruimere mogelijkheden om tot een meer blijvend product te komen. Terwijl hij in glas geen opleiding gevolgd had, heeft hij in de 13 jaar die hij in Amsterdam als studiomanager werkte bij glaskunstenaar Toots Zynsky, veel kennis over glas opgedaan.

GlaskunstCarlvanHees.jpg
Als glasvormgever heeft hij in zijn eigen studio een eigen werkwijze ontwikkeld; waar anderen glas blazen, werkt Carl met gemalen glas, dat hij in de oven tot diverse vormen fused. Zijn achtergrondkennis van kleur, patroon, structuur en ritme spelen altijd een grote rol in zijn werk; buiten de meer decoratieve elementen, zijn vorm en de tactiele waarde van het werk van uitermate groot belang. Thema van zijn meest recente werk is gelaagdheid, zoals terug te vinden in jaarringen bij bomen en sedimentafzettingen in gebergten. De stukken die hij maakt zijn altijd unica en worden gemaakt voor tentoonstellingen of in opdracht.
Meer informatie: www.mariannejennen.nl  www.carlvanhees.com

De expositie is vrij toegankelijk en vindt plaats op 23 en 24 april en  30 april en 1 mei van 12.00  tot 17.00 uur. Plaats: Ontmoetingspunt 't Helder  Helderseweg 31 Overloon  www.helder-overloon.com