Voorstelling “ik ben er nog” in het Oorlogsmuseum in Overloon

Gepubliceerd op 5 april 2016 om 19:54

Voorstelling “ik ben er nog” in Vught, Ysselstein en Overloon

Jo Voets, Heleen Egger, Fia Voets

Jo Voets, Heleen Egger, Fia Voets

Leentje Egger, een joods meisje, woonde in de Tweede Wereldoorlog een periode in Vorstenbosch op de Heuvel als Leentje Bakker. Haar dochter Debbie Petter, vrouw van Youp van ’t Hek,  schreef over haar moeder in 2009 het boek ‘Ik ben er nog’ en stond al meer dan 100 keer in Nederlandse theaters met de gelijknamige toneelproductie.

Een moeder en een dochter. Tegen de moeder zei een buurvrouw na de oorlog: `God kind ben je er nog?` Dat zinnetje, die vraag is er altijd gebleven. Het ging nooit voorbij. Ik ben er nog is een voorstelling over schuld en schaamte, over levenslange schade. Een verhaal over toen en nu, van alle tijden. Een verhaal over wat een oorlog met mensen doet.

Ik ben er nog is een solovoorstelling van Debby Petter, gebaseerd op haar gelijknamige boek, het verhaal dat haar moeder uiteindelijk kon vertellen.

Op 29 en 30 april aanstaande speelt Debby de voorstelling in de buurt. Een mooie gelegenheid om het te bekijken. Kaarten verkrijgbaar via de Nationale Theatherklasse. Zie ook http://www.nmkampvught.nl/debby-petter-speelt-ik-ben-er-nog/.

Op 14 april is het verhaal van Leentje Egger een van de onderwerpen in Umberto Tan’s uitzending RTL Late Night. Ook op 3 mei is het onderwerp in een uitzending rondom de dodenherdenking.

          Zaterdag 30 april 20.00 – Oorlogsmuseum – Overloon

        lees mee op bron: www.vorstenbosch-info.nl/activiteiten-en-evenementen/voorstelling-ik-ben-er-nog

of op facebook. Debby Petter www.facebook.com/events/419052768265478