PLUS Kleffenloop Overloon op zondag 17 april

Gepubliceerd op 7 april 2016 om 22:06

Overloon-Op zondag 17 april organiseert A.V. Sporting de zesde PLUS Kleffenloop in Overloon. Er is keus uit diverse afstanden, variërend van de 250 meter voor de jongste jeugd tot en met de 15 km voor de ervaren lopers. Voorinschrijven kan tot en met zaterdag 16 april. Dit jaar worden de looptijden voor het eerst elektronisch geregistreerd. KIJK DE FOTO'S OP http://www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2016/plus-kleffenloop-17-04-2016

Er wordt inmiddels volop gebruik gemaakt van de voorinschrijving voor de PLUS Kleffenloop, door jong en oud. Voorinschrijven kan via de website www.avsportingboxmeer.nl. De betaling gaat via automatische incasso na de wedstrijd.Op de dag zelf is inschrijven mogelijk tot een half uur voor de start van de wedstrijd. Dit kan alleen met contante betaling en de kosten zijn dan iets hoger.

Start/finish en afstanden

De PLUS Kleffenloop start en finisht bij sporthal Raaijhal, Raaijweg 15 in Overloon. Er is voldoende kleed- en doucheruimte aanwezig. Voor de jeugd zijn er twee afstanden: de Bambinoloop van 250 meter en de Jeugdloop van 1 km in de directe nabijheid van de Raaijhal. Oudere jeugd en volwassenen kunnen kiezen tussen 5 km, 10 km of 15 km.

De starttijden zijn als volgt: bambinoloop om 9.30 uur, 1 km om 9.45 uur, de 5 km om 10.30 uur, de 10 km en 15 km om 10.40 uur.

Door gebruik te maken van de voorinschrijving krijgt men korting op het inschrijfgeld. De bambinoloop kost dan € 2,-, de 1 km € 3,-, de 5 km € 5,-, de 10 km € 6,- en de 15 km € 9,‑. Na-inschrijving op de dag zelf is iets duurder.

Parcours

Het parcours is dit jaar niet gewijzigd en gaat door de prachtige bossen rond Overloon en langs enkele Overloonse toeristische trekpleisters: dwars door het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum, langs een tank uit de tweede wereldoorlog, onder de Bailey-brug door, langs recreatieplas het Schaartven en uiteraard langs de 25 meter hoge uitkijktoren midden in de Overloonse bossen. Onderweg zorgt joekskapel Vur de Joeks voor muzikale aanmoediging van de lopers. Kortom: een prachtige, gevarieerde route en heel gezellig. Op www.avsportingboxmeer.nl staan de verschillende routes uitgewerkt.

 Parkeren

De lopers die met de auto komen kunnen dit jaar parkeren op het plein bij de voetbalvelden en het Oorlogsmuseum, aan het Museumpark/Bergkampweg.

 Prijzen en extra’s

Op de jeugdafstanden krijgen alle deelnemertjes een leuke herinnering en er zijn bekers voor de snelste vijf lopertjes per categorie. Verder is er voor de jeugd een loterij waarmee deelnemende kinderen kaartjes voor Klimpark Klimkong en voor het ZooParc kunnen winnen. Op de overige afstanden zijn er medailles voor de eerste drie plaatsen per categorie. En ook voor de senioren is er een loterij waarvoor prijzen beschikbaar zijn gesteld door diverse restaurants in Overloon.

 De PLUS Kleffenloop is een onderdeel van de regionale Rabo Run trimloopcompetitie.

Meer informatie is te vinden op www.avsportingboxmeer.nl. Wie meer informatie wil of nog vragen heeft, kan contact opnemen met Anja Hermans, tel. 0478-641361 of een e-mail sturen naar wedstrijdsecretariaat@avsportingboxmeer.nl.