Camping 't Schaartven voor rustzoekers

Gepubliceerd op 20 april 2024 om 13:29

‘Back to basic op een fantastische locatie’ Camping ’t Schaartven is hét adres voor kampeerders die tijdens hun vakantie van rust en ruimte aan het water in een groene omgeving houden.

Het kampeerterrein aan de rand van natuurgebied de Overloonsche Duinen is ingericht voor campers, caravans en tent. “We zijn een camping voor rustzoekers”, zegt Michel Janssen. “Vorig jaar konden vakantiegangers hier alleen terecht met hun camper, maar dit seizoen zijn we ook klaar voor het ontvangen van mensen met caravans en tenten.” Met een lach: “Nee, we zijn geen familiecamping, je vindt bij ons geen speeltoestellen, voetbalveld of een animatieteam.”

In de afgelopen maanden heeft het terrein aan de Holthesedijk 6a in Overloon een flinke opknapbeurt gekregen. Ook is het uitgebreid, waardoor camping ’t Schaartven ruim zestig standplaatsen aan kan bieden. “Allemaal met een eigen water- en stroomvoorziening”, weet Michel, die de camping samen met zijn partner Sandra Grummels runt. “Ook hebben we een nieuw douche- en toiletgebouw gerealiseerd. Maar verder is het back to basic op een fantastische locatie! Ja, dat horen we ook van onze gasten, de recensies zijn goed, mits je natuurlijk van kamperen op een rustige camping houdt.”

Camping ‘t Schaartven: kamperen aan het water in een bosrijke en rustige omgeving. 

 

De natuurcamping is populair. “Niet alleen vanwege de locatie, maar ook omdat Overloon een perfecte uitvalsbasis is voor wandel- en fietstochten”, vervolgt Sandra. “Met tien minuten fietsen ben je bijvoorbeeld al in het unieke Unesco-natuurgebied De Maasheggen. Of je fietst naar De Peel bij Venray. En binnen vijf minuten fietsen kun je ook het Oorlogsmuseum Overloon of het ZooParc Overloon bezoeken. In het dorp kun je tevens op tal van plekken lekker genieten van een hapje en een drankje op één van de terrassen.” Met een lach: Brabanders worden niet voor niks bourgondische levensgenieters genoemd.”

Alle campinggasten kunnen tevens gratis gebruikmaken van wifi en hebben bovendien toegang tot het gebruik van een stortplaats voor vuil water en een stortplaats voor het chemisch toilet. Alleen zij krijgen via de hoofdingang toegang tot het met hekken omheinde terrein. Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Ze zijn niet welkom op het strand en in het water van ’t Schaartven. “En zwemmen in ons kraakheldere Schaartven is zonder toezicht”, geeft Michel aan.

Camperen op ‘t Schaartven met uitzicht over het water. 

 

Michel en Sandra, die het recreatieterrein huren, hebben als grote kampeerliefhebbers met camping ’t Schaartven hun grote droom waargemaakt. Het ondernemende stel heeft van hun hobby hun werk gemaakt. Ze hebben hun telefoonwinkel Welcom in Boxmeer begin april 2024 verkocht. “Na bijna 25 jaar in de telefoonbranche werkzaam te zijn geweest, zegt Michel. Spijt van dat besluit heeft hij zeker niet. “Moet je eens kijken hoe mooi het hier is”, zegt hij terwijl ze over het strand en het water kijkt. “Zelfs als je hier werkt, krijg je het échte vakantiegevoel. Wie wil er nou niet wakker worden van het gefluit van vogels en vervolgens een frisse neus halen in het bos? Het is hier heerlijk. Zelfs al je moet werken, haha.”

Sandra knikt. “Laat de gasten maar komen, we zijn klaar voor het nieuwe seizoen. Zowel voor jong als oud is in de regio Overloon voldoende te beleven. We heten iedereen van harte welkom op onze prachtige natuurcamping.”

Voor meer informatie/ reserveren kijk op de website www.schaartven.nl, e-mail info@campingschaartven.nl, telefoon 0478-792003.


Hoofdfoto: Michel Janssen en Sandra Grummels kijken uit naar een nieuw seizoen op de camping 't Schaartven in Overloon.

(meer informatie vind je bron: www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl)