Pilot wildspiegels Overloon

Gepubliceerd op 20 april 2016 om 19:45

Overloon Als pilot zijn vier straten rondom Overloon voorzien van wildspiegels. Wildbeheereenheid (WBE) Boxmeer plaatste deze in samenwerking met de gemeente Boxmeer langs wegen waar veel aanrijdingen met wild voorkomen.

In 2015 zijn in de gemeente Boxmeer 49 aanrijdingen met dodelijke afloop geregistreerd; 22 reeën en 27 dassen. Bij reeën wordt jaarlijks nog 35% extra geteld, dit omdat er veel reeën illegaal worden meegenomen en een aantal sterft later pas aan de verwondingen.

Wat te doen bij aanrijding van een wild dier?

Bij een aanrijding van een in het wild levend dier, meld je dit altijd bij de politie, via 0900-8844, ook al loopt het dier na de aanrijding door. De politie schakelt hiervoor Stichting Afhandeling & Monitoring fauna-aanrijdingen (SAMF) in. Zij registreren en verzamelen informatie om eventueel preventieve maatregelen te nemen en zorgen dat een deskundige de situatie beoordeelt. Voor de gemeente Boxmeer zijn twee vrijwilligers hiervoor bevoegd.

Voor dassen zorgt Dassenwerkgroep Boxmeer voor de registratie en ruiming.

Leden van de Overloonse Jagersvereniging (onderdeel van de WBE Boxmeer) plaatsten de wildspiegels en zorgen jaarlijks ook voor het zichtbaar blijven ervan.

Als het aantal aanrijdingen door de windspiegels vermindert, worden ook andere wegen voorzien.

Plaatsen wildspiegels

bron: www.boxmeer.nl/inwoners/nieuwsberichten_41418/item/pilot-wildspiegels-overloon