DC Loën kampioen

Gepubliceerd op 8 mei 2024 om 16:25

Op dinsdagavond 7 mei kroonde DC Loën zich thuis in de Raaijhal in Overloon tot kampioen in de derde divisie E van de Venlose Darts Organisatie.

Bovenste rij: Daan van de Vondervoort, Maik Martens en Marijn Schoots.

Onderste rij: Siem Janssen, Jermo Martens, Rik Alders en Jan de Bruijn.

 

Er stond een wedstrijd tegen de nummer 5 van de competitie DC de Sport 7 uit Velden op het programma. Er was veel publiek en er stond aardig wat spanning op om een goed resultaat te behalen. DC Loën wilde 6 punten behalen om het kampioenschap op eigen kracht binnen te slepen en niet afhankelijk te zijn van het resultaat bij de nummer twee DC Halfweg 2.

 

De teamcaptain Maik begon met een 3-0 zege in de openingswedstrijd van de avond. De eerste stap naar het kampioenschap was gezet.

 

Rik mocht er daarna als eerste een vervolg aan geven en won zijn partij met 3-1 en zo was ook het tweede punt behaald.

 

Jermo kwam ook vanavond weer goed uit de startblokken en won zijn wedstrijd met 3-1. Hierdoor had DC Loën de helft van de punten binnen. Maar het bleef spannend.

 

Siem mocht daarna afsluiten met de laatste singelwedstrijd van het seizoen. Hij begon behoorlijk en kwam op een 2-0 voorsprong. Helaas moest hij toch het onderspit delven en werd de wedstrijd met 2-3 verloren waardoor de tussenstand na de singelwedstrijden 3-1 was in het voordeel van DC Loën.

 

Daarna stonden de koppel wedstrijden op het programma.

 

Maik en Rick 2-0.

Jermo en Siem 1-2 verlies.

Rik en Jermo 2-0 winst.

Maik en Siem 0-2 verlies na een knappe 114 finish van DC de Sport 7.

 

De tussenstand na de koppelwedstrijden was 5-2 in het voordeel van DC Loën. Om zich te verzekeren van het kampioenschap was er nog maar een puntje nodig. Maar ondertussen werd er vernomen dat de nummer twee DC Halfweg 2 punten had laten liggen en het kampioenschap binnen was! De spanning was er af en dit zag je meteen terug in het spel. De teamronden of ook wel “de bierronden” genoemd werd gewonnen en het dak van de Raaijhal kon er af na een 6-3 overwinning van DC Loën.

 

DC Loën wil graag alle sponsoren bedanken!

Outdoor Overloon

OlijfboomSpecialist

Helder Zwembaden - Wellness

VIND Makelaardij

IJssalon Clevers

grand cafe Broer&Zus

Raaijhal Overloon

 

En natuurlijk als laatste willen wij iedereen bedanken die ons dit jaar heeft gesupporterd in het café of via de sociale kanalen van DC Loën. Op naar volgend seizoen en genieten van de zomerstop!

 

www.facebook.com/people/DC-Loën

www.instagram.com/dcloenoverloon

Websites https://vdodarts.nl/