Adembenemend Noorderlicht boven Overloon

Gepubliceerd op 11 mei 2024 om 13:37

In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 mei baadde de hemel boven Overloon in een betoverend lichtspel. Het majestueuze Noorderlicht, ook wel bekend als Aurora Borealis, vulde de donkere lucht met dansende stralen van groen, paars en roze.

Voor de gelukkige toeschouwers was dit een uniek natuurfenomeen om van te genieten. Het Noorderlicht, een ware wonder van de natuur, ontstaat wanneer geladen deeltjes uit de ruimte de aardatmosfeer bereiken en interacteren met de gassen daarin. Het resulteert in deze kleurrijke, golvende patronen die de hemel oplichten.

 

Op een van de locaties aan de Holthesedijk in Overloon wist fotograaf Milan Arts dit magische moment vast te leggen. De donkere, heldere nachthemel bood de perfecte achtergrond voor dit natuurlijke schouwspel. De dansende lichtstralen creëerden een betoverende aanblik, een ware lichtshow waar menig toeschouwer met verbazing naar keek.

 

Voor velen was dit een unieke ervaring, een moment om even stil te staan bij de kracht en schoonheid van de natuur. Het Noorderlicht boven Overloon was een adembenemend natuurfenomeen dat ongetwijfeld in het geheugen van de aanwezigen gegrift zal blijven.

 

Ga jij met je camera proberen mooie plaatjes te schieten? Deel ze vooral met de overloon nieuws via info@overloonnieuws.nl

 

Je kunt het noorderlicht nog twee nachten zien: 'Kans nog nooit zo groot geweest'

 

Timelapse van Noorderlicht boven Overloon