Gratis ophaling van taxussnoeisel voor kankermedicijn

Gepubliceerd op 24 mei 2016 om 18:44

Stichting Taxus Taxi haalt snoeisel gratis op

Uw taxushaag snoeien? Neem contact op met Stichting Taxus Taxi. Zij zamelt van eind mei t/m eind september taxussnoeisel in ten behoeve van de productie van medicatie tegen kanker.

Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel werkt samen met de stichting om het duurzaam verwerken van afval te stimuleren.

Iedereen kan gebruik maken van de kosteloze ophaalservice van taxussnoeisel. Alleen de jonge scheuten (de groene delen van de taxus) zijn bruikbaar, zij bevatten namelijk het voorproduct van Taxol: het hoofdbestanddeel van de chemotherapie. Om het snoeien makkelijker te maken biedt de stichting gratis Taxus Taxi Tassen (big bags) en knipzeilen aan. Op deze manier wordt er ook geen ander tuinafval, zoals stenen, zand, hout en blad, met het taxussnoeisel vermengd.

Inzameling aan huis: hoe werkt het

Vraag uw tas aan via www.taxustaxi.nl. Heeft u gesnoeid? Stop het snoeisel in de tas en zet deze op een zichtbare plek aan de weg. U kunt vervolgens een ophaalverzoek indienen via www.taxustaxi.nl/afspraak of bellen naar telefoonnummer (085) 48 96 350. De volgende dag komt de chauffeur langs om het snoeisel op te halen. Vanaf eind mei staat de Taxus Taxi graag voor u klaar, ondersteunt door Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel en Den Ouden Groep.

Inzameling op minimilieustraten

Ook kunt u uw taxussnoeisel ook aanbieden op de groenstraat in Haps en de minimilieustraat in uw gemeente. Daar zijn ook de speciale tassen van Taxus Taxi gratis te verkrijgen.

Voor meer informatie

Kijk op de AfvalApp

Surf naar www.afvalaanbieden.nl

Mail naar info@afvalaanbieden.nl

Bel naar Afvalinfolijn (0485) 338 352

bron:http: www.boxmeer.nl/inwoners/nieuwsberichten_41418/item/stichting-taxus-taxi-haalt-snoeisel-gratis-op