'Kwartiermakers' moeten impasse kerk Overloon doorbreken

Gepubliceerd op 16 juni 2016 om 20:07

Bisschop Gerard de Korte van het bisdom Den Bosch is welkom in Overloon
OVERLOON | Bisschop Gerard de Korte heeft een viertal parochianen uit Overloon gevraagd mee te denken om een oplossing te vinden om de impasse, die is ontstaan in de deelparochie Overloon, te doorbreken.

Mevrouw Willems, mevrouw Van Erck en de heren Verhoef en Verstraaten zijn verzocht 'om zich als kwartiermakers in te zetten voor de toekomst van de kerk en het herstel van het vertrouwen van de geloofsgemeenschap in Overloon' met het bestuur van de fusieparochie Maria, Moeder van de Kerk. Het viertal heeft hiermee ingestemd na een onderhoud woensdag met De Korte en het parochiebestuur.
Vrijwilligers van de deelparochie in Overloon stemden onlangs massaal op uit onvrede over de door de moederparochie gekozen koers, die vooral gestoeld is op liturgie. De Overloonse geloofsgemeenschap wil vasthouden aan minimaal één door vrijwilligers voorgezeten gebedsdienst in de maand.
De Korte zal op korte termijn, samen met het bestuur van de fusieparochie, ook een gesprek voeren met vertegenwoordigers van de Overloonse deelparochie.lees meer op bron:http: www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/religie/94257/-kwartiermakers-moeten-impasse-kerk-overloon-doorbreken-

lees ook Grote opkomst informatieavond Toekomst Kerk in Overloon 01-06-2016

fotonr12-40.jpg

OVERLOON | De (geloofs)gemeenschap van Overloon en het bestuur van de fusieparochie Maria, Moeder van de Kerk (MMK) zijn in een impasse geraakt en een oplossing lijkt vooralsnog niet in zicht. Dat werd woensdag pijnlijk duidelijk tijdens een door de dorpsraad geïnitieerde bijeenkomst over de toekomst van de Overloonse kerk, waar vrijwilligers hun ongenoegen uitten, maar nul op hun rekest vonden bij pastoor Norbert van der Sluis en kerkbestuurder Rens Hendriks. "Overloon kan geen autonome parochie zijn", zei hij.

Pastoor Van der Sluis hing onlangs het slot op de Overloonse kerk nadat de vrijwilligers het bijltje erbij neergegooid hadden. Eerder was de beheercommissie van de H. Theobalduskerk al boos opgestapt uit onvrede over de te volgen koers van de in 2010 ontstane fusieparochie. "De zorgen zijn groot en zitten heel diep", benadrukte Martien Hendriks ten overstaan van bijna 250 aanwezigen in De Pit. "Wij hebben als onafhankelijke commissie gesproken met vrijwilligers en kerkbezoekers. Vrijwilligers geven aan bereid te zijn terug te willen keren, maar er zal goed overleg nodig zijn. Gelovigen vinden een sfeer van saamhorigheid meer in Smakt of Boxmeer en gaan niet naar één van de eigen parochiekerken." lees meer op www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2016/grote-opkomst-informatieavond-toekomst-kerk-in-overloon-01-06-2016

fotonr1-52.jpg

fotonr3-52.jpg

fotonr2-57.jpg