Agnes B in Openluchttheater in Overloon

Gepubliceerd op 3 augustus 2016 om 21:15

Agnes B.Het toneelstuk van Franz Xaver Kroetz begint als een sprookje. Een arm meisje (Agnes) ontmoet op een bal een rijke fabrikantenzoon, Albrecht. Zij worden verliefd en al snel treedt ze met hem in het huwelijk. Een ‘moetje’, want Agnes is zwanger. Al snel blijkt ze niet in een sprookje verzeild te zijn geraakt, maar in een keiharde werkelijkheid. Een werkelijkheid waarin tegenstellingen tussen arm en rijk zich scherp aftekenen. Gedreven door medelijden en mededogen groeit Agnes uit tot een voorvechtster voor gelijke rechten voor armen en onderdrukten. Maar willen die armen dat wel? En hoe reageren mensen die jarenlang onderdrukt zijn op het moment dat iemand hen hulp biedt? Een verhaal over tolerantie, egoïsme, tegenstellingen, afwijzing en liefde. Met een ontroerende en een rauwe kant. Schrijnende, maar ook vlammende scènes worden afgewisseld met muziek en zang.

Vorig jaar was Bluv te zien in ons Theater met Moeder Courage. Een bijzondere voorstelling die veel positieve reacties heeft opgeleverd. Ook dit stuk werd geregisseerd door Harold Schraven.

Regisseur Harold Schraven heeft een flink aantal behoorlijke producties op zijn naam staan. In regio Noord-Oost Brabant is hij bekend van onder andere Dorp aan de Rivier in Lith, Oorlogstuig in Best en Het Bosch Mysterie in ’s-Hertogenbosch. Bij veel verenigingen heeft hij spelers naar een hoog niveau getild. Hij was onder andere aangesloten bij De Speledonckers in Someren. Ons Eygen Landt in Best en de Kersouwe in Heeswijk-Dinther. Zijn voorstellingen staan bekend om de prachtige details in het volledige plaatje. Bij Stichting Bluv Theaterproducties is hij het vaste gezicht als regisseur en muzikaal leider. Ook tijdens de voorstellingen speelt hij, muzikaal gezien, een grote rol.

Kaarten en meer informatie

De voorstelling Agnes B. vindt plaats op zondag 18 september 2016 om 20:00 uur in het Openluchttheater Overloon. Kaarten kosten € 10,- en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Plus Verbeeten Overloon, bij restaurant Museumzicht en via de website www.openluchttheateroverloon.nl. Ook aan de kassa, zolang de voorraad strekt. De kassa is geopend vanaf drie kwartier voor aanvang van de voorstelling. Adres: Museumpark 1, 5825 AM Overloon (ingang naast restaurant Museumzicht). Tot slot: Like het Openluchttheater op Facebook: facebook.com/openluchttheateroverloon en blijf op de hoogte van leuke acties, het laatste nieuws en foto’s en filmpjes van de voorstellingen.