Illegale hennepteelt in de bossen in Overloon

Gepubliceerd op 23 augustus 2016 om 21:15

Onlangs ontdekte de boswachter van gemeente Boxmeer een aantal kleine plantages in o.a. bosgebied ‘t Helder in Overloon. Deze plantages zijn in overleg met de politie vernietigd.

Al jaren wordt er illegaal hennep geteeld in o.a. de gemeentebossen rondom Overloon en daarom houdt gemeente Boxmeer daar regelmatig controles of wordt er gepost bij plantages.

Het gaat vooral om kleine plantages van 5 tot 15 planten in, door de telers open gesnoeide stukken bos.

Om de hennepplant staat vaak kippengaas als bescherming tegen het wild en liggen er jerrycans en emmers om de planten water te geven, dit blijft na de oogst allemaal liggen. Deze vervuiling van onze natuur willen we natuurlijk ten alle tijden voorkomen.

Daarom verzoeken we wandelaars en fietsers om verdachte situaties in de bossen te melden bij de gemeente Boxmeer (via de meldApp of 0485-585911) of de politie (0900-8844).

Bij hoge temperaturen moeten de hennepplanten bijna dagelijks water hebben, dit wordt meestal aangevoerd met auto of fiets (mountainbike).

Aan particuliere boseigenaren de vraag om regelmatig ook hun eigen gebied te controleren.bron:www.boxmeer.nl/inwoners/nieuwsberichten

Iets gehoord of gezien?
Heeft u iets gezien of gehoord hoe dan ook in relatie gebracht kan worden met deze zaak, neem dan contact op met de politie. Dat kan door te bellen naar 0900-8844. Wenst u liever anoniem te blijven, bel dan 0800-7000.u kunt u tips ook kwijt.bij politie.nl/melden.Beschikt u eventueel over foto- of beeldmateriaal, deel deze dan via politie.nl/upload.

Heeft u nieuws over overloon Stuur dan u berichten naar nieuws@fotoalbertoverloon.nl Het mooiste is om 1 of meerdere foto’s bij het artikel te plaatsen, maar dit is niet beslist noodzakelijk.ik zien graag u bericht tegemoet!