FNV Jong vakantiewerkcampagne Oorlogsmuseum Overloon

Gepubliceerd op 24 augustus 2016 om 22:32

FNV Jong vakantiewerkcampagne bracht woensdag een bezoek aan het Oorlogsmuseum in Overloon

Afsluiting: Oorlogsmuseum Overloon
Dit jaar sluiten wij de vakantiewerkcampagne af met een bezoek aan het Oorlogsmuseum Overloon. Een plek die niet zozeer opvalt vanwege de hoeveelheid vakantiewerkers, maar vooral de enthousiaste verhalen van de vakantiekrachten brengen ons op één van de warmste dagen van het jaar naar Overloon.

Je kunt geen verslag schrijven over een bezoek aan het Oorlogsmuseum Overloon zonder een klein beetje geschiedenis. Dus hier komt ‘ie: op de plek waar nu het museum staat is wekenlang gevochten net voor de bevrijding half oktober 1944. Direct na de oorlog is een stichting opgericht om deze geschiedenis niet verloren te laten gaan. De plaats voor het museum is o.a. ontstaan uit praktische overwegingen, want door alle gevechten was er behoorlijk wat materieel in de buurt. Er wordt ons dan ook verteld dat 99,9% van alle museumstukken origineel is.

Zo, je bent weer op de hoogte! Dan nu de vakantiewerkers, want daar draait het uiteindelijk allemaal om. Tijdens ons bezoek leidt Bram ons rond door het Museum. Bram komt uit Overloon, maar woont en studeert in Groningen. Om de paar weken werkt hij in de weekenden bij het museum en in de vakanties is hij er ook doordeweeks te vinden. Zo’n 5 jaar geleden is Bram begonnen bij het museum op aanraden van zijn vader die op dat moment daar ook werkzaam was.Wat Bram precies doet? Van alles! Doordat ze in een klein team werken doet hij alles van kassa en techniek tot rondleidingen en publieksdienst. En dat is niet het enige voordeel, want naast het goede salaris en de flexibele roosters is dit ook nog eens baan die goed op je CV staat. Zo heb je ook na je de vakantie nog wat aan je vakantiebaantje! bron tekst Anna Vergunst
Marketing & Communicatie meer info op www.fnvjong.nl/over-fnv-jong/blog/2016/afsluiting-oorlogsmuseum-overloon

Vakantiewerkonderzoek 2016 Bekijk de uitkomsten van het vakantiewerkonderzoek 2016.

fotoalberthendriks1-15.jpg

fotoalberthendriks2-16.jpg

fotoalberthendriks3-5.jpg

fotoalberthendriks4-3.jpg

fotoalberthendriks5-9.jpg

fotoalberthendriks6-5.jpg

fotoalberthendriks8-2.jpg

fotoalberthendriks9-1.jpg

fotoalberthendriks10-3.jpg