bord BuurtWhatsApp in overloon

Gepubliceerd op 7 september 2016 om 20:12

Buurtbewoners van Harry van Daalplein en holtheesedijk /schaartven in Overloon  kunnen elkaar via WhatsApp attent maken op zaken die spelen in de buurt.het  buurtpreventiebord is geplaatst.met als doel is om mensen via WhatsApp met elkaar in verbinding te stellen en op die manier bij te dragen aan een veilige woon- en leefomgeving.
De gemeente Boxmeer ondersteunt deze burgerinitiatieven graag en stelt daarom speciale borden beschikbaar.

Op de WhatsApp-groep kan men berichtjes posten als er zich in de omgeving verdachte situaties voordoen.Bijvoorbeeld verdachte personen die morrelen aan auto’s, bijzondere belangstelling hebben voor huizen, gereedschap verstoppen of zonder reden rondhangen in een achterpad.In woonbuurten

Extra Ogen en oren

Het doel van een Buurt-whatsapp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders.Wettelijke toezichthouders kunnen nu eenmaal niet op iedere hoek of straat staan.Door een Buurt-whatsapp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden.Met het melden van verdachte situaties in een Buurt-whatsapp, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte in de gaten houden.Ondertussen kan de politie worden ingelicht en tot eventuele actie overgaan.

Gemeente Boxmeer stelt buurtpreventieborden beschikbaar

Buurtpreventie via WhatsAppgroepen wordt al in veel buurten en wijken in Nederland ingezet en is een initiatief van burgers. Ook in de gemeente Boxmeer zijn al groepen actief.

Deze moderne vorm van buurtwacht draagt bij aan een veilige leefomgeving. U helpt hiermee uzelf, uw buurtgenoten en de politie. De gemeente Boxmeer ondersteunt deze burgerinitiatieven graag en stelt daarom speciale borden beschikbaar.

Met een buurtWhatsApp stel je met buurtgenoten een WhatsAppgroep samen waarmee je elkaar op de hoogte brengt van verdachte situaties in uw eigen buurt of wijk.

Het plaatsen van borden aan het begin van een straat of wijk, laat zien dat buurtgenoten alert zijn op verdachte situaties.

In verschillende dorpen en steden in Nederland heeft de BuurtWhatsApp al tot succes geleid. Criminelen zijn aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken al gedaald.

Heeft u een WhatsApp groep opgericht, dan kunt u via gemeente@boxmeer.nl vragen om de buurtpreventieborden beschikbaar te stellen, maximaal twee borden per WhatsAppgroep.

Let wel: de WhatsAppgroep moet wel formeel aangemeld en geregistreerd zijn via www.wabp.nl.

Alle informatie en spelregels vindt u op www.wabp.nl. bron: www.boxmeer.nl/inwoners/nieuwsberichten 

fotoalberthendriks2-17.jpg

bord BuurtWhatsApp aan het Harry van Daalplein