40-jarig jubileumfeest Tennisclub Loonse Duinen

Gepubliceerd op 22 september 2016 om 23:02

24 en 25 september staat alles bij TC Loonse Duinen in het teken van het 40-jarig jubileum 25 september de officiële opening van de padelbaan,

Overloon-In het weekend van 24 en 25 september a.s. is het groot feest bij TC Loonse Duinen. Op die datum viert de club haarn 40-jarig bestaan en vindt de opening van de nieuwe Padelbaan plaats.

Padel! Het vijfkoppig bestuur, bestaande uit Jos v.d. Pas, Frieda en Thom Kalkman, Rob Tijmensen en Jan Henckes dat in maart 1976 besloot tot de oprichting van een tennisclub in Overloon had er nog nooit van gehoord. Nu, 40 jaar later is de ingebruikname van  de nieuwe padelbaan een feit. Hiermee heeft TC Loonse Duinen de primeur in de regio.

Hoe het allemaal begonfotonr1-81.jpg

Op 18 maart 1976 werd TC Loonse Duinen officieel opgericht. Voordat echter met tennissen begonnen kon worden, moesten er eerst banen komen. Veel vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om dit te realiseren. Op het sportpark werden 4 gravelbanen aangelegd en een oefenmuurtje opgetrokken. Op 30 mei 1976 was het zover en werden de banen na de opening door Burgemeester van Heusden van de Gemeente Vierlingsbeek officieel in gebruik genomen. Op een clubhuis moest nog een paar jaar gewacht worden, dat werd pas in 1979 gerealiseerd. Tot die tijd moest men het doen met een tent, die betere tijden op de camping had gekend. Aan de gezelligheid deed dat niets af; ouders namen hun kinderen mee en veel leden van nu zijn als het ware met de tennisclub opgegroeid en vergroeid.

Belangrijke mijlpalen voor de club waren de komst van clubhuis “de Duinpan”,  de baanverlichting, waardoor ook ‘s avonds gespeeld kon worden en later nog de vervanging van gravel door kunstgras. Hierdoor kon de tennissport ook in de winter beoefend  worden.

Een nieuwe mijlpaal

En dan nu, een nieuwe mijlpaal met de opening van een padelbaan. Padel is een jonge spectaculaire racketsport, die vooral in zuidelijke landen veel beoefend wordt. Padel wordt gespeeld op een speciale baan met glazen zijwanden. De bal mag, net als bij squash ook via de zijwanden gespeeld worden. De sport vereist geen speciale vaardigheden of training en kan al snel door zowel jong als oud beoefend worden. Voor meer informatie, zie www.padel.nl of de website van TC Loonse Duinen. tcloonseduinen.visualclubweb.nl

Feest in Overloon

24 en 25 september staat alles bij TC Loonse Duinen in het teken van het 40-jarig jubileum. Er is een heel programma samengesteld, waaraan zowel leden als niet-leden kunnen deelnemen. Op zaterdag 24 september vindt het “Alles Mag Op Zaterdag” toernooi plaats. ’s Avonds is er een groot feest, dat muzikaal omlijst wordt door muziek van Afslag 7 en DJ Ricky Corony. Op zondag worden de finales van de clubkampioenschappen gespeeld. Daarna is om ongeveer 12.00 uur de officiële opening van de padelbaan, waarna een demonstratiewedstrijd door topspelers. Iedereen die belangstelling heeft is hierbij van harte welkom. Om 17.00 uur wordt het programma voortgezet met de prijsuitreiking aan de clubkampioenen. Met een heerlijke BBQ en de huldiging van de winnende competitieteams en de jubilarissen wordt de dag afgesloten.

fotonr5-84.jpg

fotonr4-78.jpg