Koningsschieten

Gepubliceerd op 3 juli 2024 om 16:37

Op Theobalduszondag 7 juli is weer de jaarlijks koningschieten van de St. Theobaldusgilde.Hier zal koning Herman Kroef zijn titel weer mogen verdedigen.

Traditiegetrouw beginnen zij met de  trompettisten om 8.00 uur met de reveille. Om 10.30 uur hebben zij een eucharistieviering in de kerk. Waarna rond de klok van 13.30 uur de strijd weer los gaat barsten op het evenemententerrein bij het Gildehuis aan de Stevensbeekseweg. Wie haalt het laatste restje van de vogel naar beneden. Ook u als publiek kunt weer meestrijden om de titel dorpskoning 2024. Vorig jaar wist Jos Graat de vogel naar beneden te halen. Wordt hij dit jaar weer dorpskoning? Of probeert u haar van de titel af te houden? Deelname is vanaf 10 jaar. Breng wel je legitimatie mee als je wilt meedoen. Zij moeten dit wettelijk registreren. De sfeer op het evenemententerrein is altijd opperbest, met veel gezelligheid, de spanning van het koningschieten. Wie zal dit jaar de titel bemachtigen? Kom kijken en supporteren op 7 juli!

Meer informatie is te vinden op de website van de Sint Theobaldusgilde. https://www.sinttheobaldusgilde.nl  en hun Facebookpagina. https://www.facebook.com/Theobaldusgilde/