Black Bulls introduceert rugby in Overloon

Gepubliceerd op 18 oktober 2016 om 18:44

foto dennis van de sande sande facebook.com/rugbyjusttryit

OVERLOON/ STEVENSBEEK - Het Land van Cuijk wordt een rugbyclub rijker. Een groep enthousiastelingen onder leiding Frank Volleberg is in vergevorderd stadium met de oprichting van Black Bulls, een rugbyvereniging met als vestigingsplaats Overloon. De eerste (oefen)wedstrijd heeft de club overigens afgelopen vrijdag al gespeeld.

De datum van dit eerste duel was een bijzondere. De primeur van de Black Bulls was precies 72 jaar na de Slag om Overloon.

De nieuwe rugbyvereniging is op nóg een manier verbonden met het verleden van het Brabantse dorp. De naam van de club is afgeleid van The Black Bull, de elfde gepantserde divisie van de Engelsen die samen met de Amerikanen Overloon hebben bevrijd.lees meer op bron: www.gelderlander.nl/regio/maasland/boxmeer/black-bulls-introduceert-rugby-in-overloon

lees ook Probeer Rugby NU

RUGBY OVERLOON - BLACK BULLS eerste wedstrijd op de dag van de bevrijding van Overloon.

RUGBY onbekend? Dát gaat veranderen! Als het tenminste aan de groep uit Overloon en omstreken ligt. Samen zijn ze een fanatieke groep van maarliefst 30 personen aan het rugbyen in Stevensbeek. Na twee introductie trainingen van 10 weken staat nu de eerste wedstrijd op het programma tegen een échte tegenstander op een écht Rugby veld en wel op een héél bijzondere datum.

De achtergrond: In 1944 heeft een grote tankslag plaatsgevonden in en om Overloon. Deze heeft zoveel indruk gemaakt dat dit de aanleiding was om hier een museum voor stichten. Dit museum is bekend in ganse land en ontvangt jaarlijks nog vele bezoekers.
Bij de Slag om Overloon waren Amerikanen en Engelsen betrokken. De elfde gepantserde divisie van de Engelsen hadden een bijnaam namelijk The Black Bull. Deze heeft na een hevige strijd de Duitsers terug kunnen dringen en op 14 oktober 1944 Overloon bevrijd.

Uit respect voor wat er toen gebeurt is en om dit te helpen nooit te vergeten vond de groep dit een toepasselijke naam voor de club in oprichting.

Rugby, wat zijn oorsprong heeft in Engeland is een sport waarbij het doel is de linie van de tegenstander zo ver terug te dringen om zo de bal achter hun doellijn te kunnen drukken. Belangrijk detail is dat de bal alleen naar achteren gegooid mag worden. Dit betekent dat met het voorruit lopen met de bal in de handen meters gewonnen kunnen worden.lees meer op bron: www.facebook.com/rugbyjusttryit