Schijt Aan De Grens gaat weer van start!

Gepubliceerd op 18 oktober 2016 om 19:58

Op zaterdag 26 augustus zal op de grens van Brabant en Limburg het culturele festival Schijt Aan De Grens weer op een ludieke manier worden afgetrapt. Dit tweejaarlijks terugkerend evenement zal tot en met zondag 27 augustus 2017 op verschillende locaties langs de provinciegrenzen zichtbaar zijn. Bezoekers worden dit weekend weer uitgenodigd om tijdens dit culturele festival de grens over te steken en te genieten van het culturele aanbod dat onze regio rijk is. In de tussentijd zijn de voorbereidingen al in volle gang.

Van het succes van de eerste editie van het culturele festival had het bestuur niet durven dromen. “We merken aan het aantal bezoekers van Schijt Aan De Grens en aan de enthousiaste reacties dat het evenement een grote en positieve impact heeft gehad in zowel de Boxmeerse als Venrayse gemeenschap. Zo wonnen we de Dr. PeelenCultuurprijs in Boxmeer.” aldus de trotse voorzitter Wilbert Jeuken die kunst en cultuur in het bloed heeft stromen. Samen met mede-oprichter Jan Fleurkens heeft hij het creatieve netwerk in deze grensregio uit weten te breiden, mede door de zogenaamde grenscafé’s waar kunst- en cultuurfanaten kunnen brainstormen en netwerken. Deze manier van netwerken is tevens een inspiratiebron geweest voor verschillende nieuwe organisaties. Op woensdag 16 november om 19.30 uur gaat het eerste grenscafé weer van start bij Studio Haan aan Sint Wilbertsweg 22 in Geijsteren.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het nieuwe programma van Schijt Aan De Grens 2017. Creatievelingen kunnen zich aanmelden via de website.www.schijtaandegrens.nl Ook is er een mogelijkheid om het bestuur via “de inspiratiebox” te tippen over nieuwe ideeën.

fotoalbertoverloon-7-1.jpg