De muzikale wind waait op de basisschool in Overloon!

Gepubliceerd op 19 maart 2017 om 10:23

tijdens deze lessen wordt toegewerkt naar een concert

Het is een prachtig samenwerkingsverband tussen Fanfare Vriendenkring en de Josefschool in Overloon; het project Windkracht.
In dit project krijgen de kinderen van groep 5-6 6 weken lang tijdens hun ‘normale muziekles’ lessen van professionele muziekdocenten, die ondersteund worden door enkele vrijwilligers. De kinderen maken tijdens 3 lessen kennis met koperen blaasinstrumenten. Will Jacobs, dirigent van het jeugdorkest, en Geert Mooren, dirigent bij het fanfareorkest, laten de kinderen kennis maken met de verschillende blaasinstrumenten die de fanfare rijk is. De andere drie lessen worden ingevuld door Peter Bergmans, de dirigent van het slagwerkorkest. Hij laat de kinderen alles zien van de verschillende slagwerkinstrumenten die er zijn.

Tijdens de lessen leren de kinderen dat je muziek kunt lezen en muzieknoten om kan zeten naar klanken. Omdat het maar om 6 lessen gaat, gaat het hierbij om een basisoriëntatie. Maar tijdens deze lessen wordt wel toegewerkt naar een concert waarbij de kinderen mee kunnen doen met een nummer van het Jeugdorkest. De datum van dit optreden volgt op een later moment.

Heeft uw kind zin om muziek te komen maken bij onze vereniging of heeft u zelf vragen over de muziekopleiding of over Fanfare Vriendenkring, dan kunt u altijd contact opnemen met de jeugdwerkgroep: jeugdwerkgroep@fanfarevriendenkring.nl Voor meer informatie op bron:www.fanfarevriendenkring.nl

kijk ook Muziekdag josefschool 2016 op www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2016/muziekdag-josefschool-overloon-19-07-2016


heel veel plezier tijdens deze bijzondere muzieklessen!

fotonr151-4-1.jpg

fotonr112-7-1.jpg