overloon nieuws

Bas van Wieringen uit Overloon koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau

Gepubliceerd op 2 juli 2017 om 21:57

de onderscheiding gebeurde tijdens het koningschieten van Sint Theobaldusgilde

Tijdens het Koningschieten van het Overloonse Sint Theobaldusgilde kreeg Bas van Wieringen de Koninklijke Onderscheiding Lid in de orde van Oranje-Nassau uitgereikt.

De heer van Wieringen heeft bijzonder veel betekend voor het gilde als voorzitter en meewerkend hoofdman. Hij was 25 jaar lang voorzitter met een nimmer aflatende energie.

In maart 2017 droeg hij zijn voorzitterschap over. Zijn hart ligt in het bijzonder bij het gilde- en schutterswezen, getuige zijn deelname en rol in de Koepelorganisatie Nederlandse Traditionele Schutters.

Daarnaast is de heer Van Wieringen ook op tal van andere terreinen actief en actief geweest. Hij heeft mede aan de wieg gestaan van de Stichting Toerisme en Recreatie Overloon Vierlingsbeek en zich ook daarin zeer verdienstelijk gemaakt met activiteiten die Overloon en Vierlingsbeek mede op de kaart hebben gezet. Ook was hij secretaris van de Zonnebloem regio Land van Cuijk en een zeer actief bestuurslid.

Daarnaast was hij mede-oprichter van de dorpsraad Overloon en heeft veel betekend voor de leefbaarheid van Overloon.bron:www.boxmeer.nl/inwoners/nieuwsberichten_41418/item/koninklijke-onderscheiding-voor-bas-van-wieringen

kijk ook op Sint Theobaldusgilde op facebook.com/Theobaldusgilde
kijk ook de foto's van Koningschieten van Zondag 2 juli op https://www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2017/koningschieten

Koningschieten33-2.jpg

Koningschieten32-1.jpg