Alders Motorsport 2e tijdens 24H van Barcelona

Gepubliceerd op 4 september 2017 om 19:23

Bij een endurance race gaat het vooral om het uithoudingsvermogen van mens en machine en het snel kunnen sleutelen. Ze duren zes, twaalf of vierentwintig uur en de raceauto moet al deze tijd blijven rijden. Er wordt 24 uur lang geraced, maar met snelheid alleen kan niet worden gewonnen.

Afgelopen twee en drie september had op het formule 1 circuit van Barcelona de 24h plaats. De lange afstandsrace, georganiseerd door Creventic, valt onder de 24H series waarvan er vijf per jaar worden georganiseerd. Alders Motorsport stond op het podium en behaalde de 2e plaats.    Het raceteam van Luuk Alders en Rob Noy, die beiden plaats namen in hun fabrieksgebouwde Renault Clio Sport, deed voor de eerste keer onder deze vlag mee. Eerder reden zij de 24H van Oschersleben (3e plek) en diverse endurance races georganiseerd door de DNRT.  

Endurance Bij een endurance race gaat het vooral om het uithoudingsvermogen van mens en machine en het snel kunnen sleutelen. Ze duren zes, twaalf of vierentwintig uur en de raceauto moet al deze tijd blijven rijden. Er wordt 24 uur lang geraced, maar met snelheid alleen kan niet worden gewonnen.  

Endurance is een echte teamsport, aldus Jerry Aben (teammanager). Naast Coureurs, zoals Alders en Noy, beschikt het team ook over engineers Ramon Pot en Frank Noy.  

Jerry Aben: ‘’Behalve dat zij de auto prepareren en race klaar maken. Houden zij de auto 24 uur in conditie. Maar bij een slijtageslag als deze ontstaan er altijd gebreken, zo’n 25% van de auto’s valt uit als gevolg van technisch falen of een crash. Het moeilijke is dat naarmate de duur van de wedstrijd, de auto het steeds moeilijker krijgt, maar onze monteurs natuurlijk ook. Zij slapen – vanwege de verplichte nachttraining en kwalificatie - 40 uur nagenoeg niet.’’.  

Alders Motorsport was met elf medewerkers voor een week neergestreken in Barcelona. Jerry gaat verder: ‘’Men denkt bij racen direct aan de coureur, maar van de elf personen zijn er slechts twee die rijden. Wij nemen ook een fysiotherapeut mee en natuurlijk verschillende engineers en monteurs.’’ 

Alders Motorsport is opgericht in 2012 en rijdt sinds drie jaar uitsluitend lange afstandsraces.  

Het team heeft nog diverse vacatures beschikbaar voor vrijwilligers: monteurs en ondersteunend personeel. Bij interesse kunt u contact opnemen met  info@aldersmotorsport.nl.
https://nl-nl.facebook.com/aldersmotorsport/

Deze foto is gemaakt in het 9e uur van de race, met onze clio op kop

IMG_6902-1.jpg