Concours Fantastique

Gepubliceerd op 19 september 2017 om 22:37

Fanfare Vriendenkring presenteert op zondagmiddag 15 oktober, met medewerking van Sopraan Catharina Jansen en het Venrays mannenkoor: ‘Concours Fantastique’.

Fanfare Vriendenkring presenteert op zondagmiddag 15 oktober, met medewerking van Sopraan Catharina Jansen en het Venrays mannenkoor: ‘Concours Fantastique’.

Fanfare Vriendenkring uit Overloon viert in 2017 haar 110-jarig bestaan en organiseert in dit bijzondere jaar een eigen concertconcours. Met recht een unicum in alle opzichten waarbij bezoekers kunnen genieten van een orkest dat al jaren uitkomt in de 1e divisie. Tijdens dit concert wordt het orkest beoordeeld door een driekoppige vakjury en wordt bepaald of zij de komende 4 à 5 jaar mogen blijven uitkomen in deze divisie.

Het concert is een unicum omdat dit orkest niet kiest voor een door de bond vastgestelde dag en locatie waarbij een tiental orkesten na elkaar spelen. Fanfare Vriendenkring heeft echter zelf de datum, locatie en het programma bepaald. In schouwburg Venray wordt op 15 oktober een breed programma van fanfare- en koormuziek gepresenteerd.

Onder leiding van dirigent Geert Mooren

fotonr18-109-1.jpg

speelt de Fanfare twee muziekstukken, die speciaal zijn gecomponeerd voor dit type orkest. Muziekstukken met een verhaal, een boodschap…een gevoel. Tijdens de uitvoering voeren de muzikanten het publiek mee door het verhaal van de componist.
Laat u meevoeren op de muziek die geïnspireerd is op de rivier ‘Rubicon’ en ervaar het emotionele ‘New life’, waarbij u getuige bent van leven dat stopt én opnieuw begint.

Bij één van deze werken, wordt een zangpartij vertolkt door Sopraan Catharina Jansen uit Nijmegen.

CathrinaJansen_foto-1.jpg

(De foto is gemaakt door Joyfotografie.com )

Het warme timbre van haar stem en haar romantische karakter waarmee zij Rubicon zal vertolken, zal u versteld doen staan. Niet voor niets zingt Catharina als soliste in binnen- en buitenland en heeft zij al verschillende (opera)producties als soliste opgetreden.

De tweede helft van het concert wordt ingevuld door het Venrays mannenkoor (VMK). Dit koor bestaat uit meer dan 100 zangers.

VenraysMannenKoor.jpg

Het koor zet optredens neer die door het publiek als verrassend worden ervaren. Uit het hoofd gezongen, met veel expressie, en het koor laat met de keuze van muziek zien dat het alle stijlen aan kan. Een ander kenmerk is dat dit koor géén audities houdt, iedereen is welkom, en dat het toch behoort tot de beste koren van Nederland. Tijdens dit optreden staan met name Engelstalige nummers als No more Sorrow, Low down the Chariot en Cecilia op het programma. Naast een optreden van het gehele koor, vullen de kleinere ensembles van het VMK, en wel GZN, VET en Per Caso, het tweede gedeelte.

Laat u verrassen tijdens deze middag waar een prachtige fusie zal ontstaan tussen een blaasmuziek, zang en een concertconcours. Kaarten á €10,- kunt u bestellen via de website van schouwburg Venray, www.schouwburgvenray.nl  .

fotoalberthendriks4-7.jpg