Doe jij ook mee met schoenmaatjes?

Gepubliceerd op 8 november 2017 om 20:29

De organisatie van de Kindermarkt Overloon zorgt dan dat je schoenendoos wordt ingeleverd bij het inleverpunt van Edukans Schoenmaatjes

Schoenmaatjes

Van schoenendoos tot onvergetelijk cadeau. Onderwijs is zoveel meer dan leren schrijven en rekenen. Door mee te doen met Edukans Schoenmaatjes leren kinderen een waardevolle les: dat geven om een ander belangrijk is. En krijgen leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden een onvergetelijk cadeau!

Kinderen in Nederland vullen een schoenendoos met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Ze doen daarmee iets concreets voor vriendjes in arme landen.

De schoenendozen gaan naar kinderen op scholen, in weeshuizen, vluchtelingenkampen en opvangcentra voor straatkinderen.

Waarom?

Om kinderen in Nederland te leren dat geven om een ander belangrijk is en kinderen in ontwikkelingslanden een onvergetelijk cadeau te geven.

Hoe gaat het in zijn werk?

Voor wie gaan je een schoenendoos versieren? Voor een jongen of een meisje en van welke leeftijd: 2-4 jaar, 5-9 jaar,  of 10-14 jaar? Als je weet voor wie je de schoenendoos versiert dan kun je hieronder zien hoe dat gaat.

Stap 1: Neem een schoenendoos en versier deze door hem in te pakken met bijv.cadeaupapier. Plak er bijv. stickers op of kleur een kleurplaat in en plak deze er op.

DoejemeeSchoenmaatjes08-11-1.jpg

Stap 2: Is de schoenendoos versierd dan stop je de basisinhoud in de doos; tandenborstel,tandpasta, kam, washandje, zeep, schrift, pen, (kleur-)potlood en een knuffel.Let op:tandenborstel, tandpasta en zeep moeten niet zijn gebruikt.

DoejemeeSchoenmaatjes08-11-2.jpg

Stap 3: Vul de doos verder aan met schoolspullen, klein speelgoed en toiletartikelen. Dit   hoeven geen nieuwe spullen, dus kijk maar eens thuis wat je allemaal nog hebt liggen.

DoejemeeSchoenmaatjes08-11-3.jpg

Stap 4: Heb je alles in de schoenendoos gedaan, dan ben je klaar en kun je hem inleveren.

DoejemeeSchoenmaatjes08-11-4.jpg

Je kunt de versierde schoenendoos op woensdag 22 november inleveren.bij Autobedrijf  Kusters te Overloon een versierde schoenendoos inleveren.

Het inleveradres is:  Irenestraat 12, 5825 CB Overloon (12.00-17.00u)

De organisatie van de Kindermarkt Overloon zorgt dan dat je schoenendoos wordt ingeleverd bij het inleverpunt van Edukans Schoenmaatjes.

meer informatie, kijk dan op de Website van schoenmaatjes.www.edukans.nl zie ook op facebookpagina: Kindermarkt & Schoenmaatjes Overloon.op www.facebook.com/Kindermarkt-Schoenmaatjes-Overloon