Glutenvrije Piet bij Sinterklaasintocht in Overloon

Gepubliceerd op 14 november 2017 om 19:02

zondag 19 november in Overloon doet dit jaar voor het eerst een Glutenvrije Piet mee. Waarschijnlijk is het ook de eerste Glutenvrije Piet in deze regio.

Sinterklaas bekend met: Gluten-allergie!

TIJDENS DE INTOCHT

De glutenpiet brengt dit jaar voor het éérst een bezoek aan Overloon.De gluten Piet zal ook tijdens de intocht hier proberen rekening mee te houden.

Het comité probeert daarom zoveel mogelijk kinderen met coeliakie te verzamelen op een wat rustige plek aan de route. (Tankstation op de vierlingsbeekseweg). Om in de drukte de kruisbestuiving te voorkomen.

Hoe herkent de glutenvrije piet jou?

Print deze kleurplaat uit en kleur hem mooi in. Daarna kan je hem aan je pietenmuts hangen of er een vlaggetje van maken. Dan kan de glutenvrije piet ook goed zien dat jij graag de glutenvrije pepernoten wilt! Je kan ook de glutenvrije vlag downloaden en er zelf een vlag van maken.

kleurplaatikeetglutenvrij_1_bewerkt-1.jpgkleurplaatikeetglutenvrij_1_bewerkt-2.jpg

 

 
 

IN DE PIT

Dit jaar heeft de Sint ook aan de kinderen gedacht die een "Gluten"-allergie" hebben!!!
Heeft uw zoon of dochter een "Gluten"-allergie dan zal de Snoep inpak-Piet zorgen dat er ná afloop van het programma, in "de Pit", een glutenvrij snoepzakje af te halen is.

Piet willen weten welke kinderen een "Gluten"-allergie hebben. U kunt de naam van uw zoon of dochter tot uiterlijk 17 November opgeven via:robberden@gmail.com.of via: een Privé bericht op onze FB pagina Bezoek óók de Facebook-pagina, en blijf ten alle tijden op de hoogte! Ga hiervoor naar de Facebook-pagina: SinterklaasComiteOverloon en klik op "vind ik leuk" https://www.facebook.com/SinterklaasComiteOverloon/ 

Sinterklaas een bezoek aan Overloon.wel op zondag 19 november Om 14:30 start de intocht. Aansluitend zal de Sint een bezoek brengen aan de Pit in Overloon, (14 oktoberplein 2, 5825CC Overloon) waarbij de kinderen natuurlijk de gelegenheid krijgen om Sinterklaas een handje aan Sinterklaas te geven.
In de Pit zal van alles gebeuren waarbij de Pieten de kinderen zullen vermaken

foto van Stichting Sinterklaas Comité Overloon.

ps De Postpiet heeft afgelopen week mijn brievenbus in Overloon leeggemaakt en al jullie tekeningen en brieven bij mij afgegeven!
Wat zien die er toch mooi uit! Ik zag allemaal tekeningen van een Circustent en mensen die aan het koortdansen waren. Ik ben er nog steeds van aan het genieten, en neem ze overal mee naar toe!

Nu krijg ik nog meer zin om Overloon te komen bezoeken!
Tot dan allemaal, Tot 19 November!
Dag hoorrrr….

HandtekeningSinterklaas.jpg

Handtekening Sinterklaas

Zwarte Piet vraagt om niet te vergeten je naam te vermelden Sinterklaas ontvangt ook graag post en dat kan in de brievenbus die naast de Brievenbus van PostNL  hangt in het centrum van ons dorp (LANGS DE PLUS ) Schrijf jij ook iets leuks? of een mooie tekeningen dat mag natuurlijk ook 

fotonr-1.jpg