Home » Nieuws » Politie houd live gesprek over vuurwerk

Politie houd live gesprek over vuurwerk

Gepubliceerd op 17 december 2017 13:00

Nederland - Vuurwerkexperts van de politie en het Openbaar Ministerie (OM) beantwoorden op donderdag 21 december live op Facebook vragen over vuurwerk

Verder doet een specialist van Meld Misdaad Anoniem mee en ook een moeder die meemaakte wat het betekent als je kind ernstig gewond raakt door vuurwerk.

Wendy Lisse (40) wil andere ouders graag vertellen hoeveel impact het ongeluk van haar zoon heeft gehad. De destijds 9-jarige Mauro raakte ernstig gewond aan zijn hand en zijn oog toen een Cobra ontplofte. Niet alleen het ongeluk zelf, maar ook de nasleep daarvan had grote gevolgen, vertelt Wendy.
‘Hij leeft nog’, dat was het eerste dat ik dacht. Mauro was na drie dagen al uit het ziekenhuis, maar daarna moest hij nog een half jaar revalideren. Hij raakte achterop op school en kreeg psychologische problemen. Dat realiseren veel ouders zich niet, dat die nasleep ook zo zwaar kan zijn. Bij voetbal zeggen ze nu soms ‘Wat ben jij close met je zoon’. Dan zeg ik: ’Jullie vergeten dat ik hem bijna kwijt was.’

Stel live al je vuurwerk-vragen

De andere deelnemers aan de Facebooklivestream zijn Robin Bleijenberg, jeugdagent in Rotterdam, Marc Janssen van Meld Misdaad Anoniem, Ad Nieuwdorp, vuurwerkdeskundige van de politie en Karolien Nous van het Openbaar Ministerie. Het event is op donderdag 21 december op de Facebookpagina van Politie Nederland, vanaf 19.00 uur.

bron:www.politie.nl/nieuws


«   »