Bijzonder wandelen in het bosrijke Overloon!

Gepubliceerd op 23 december 2017 om 18:31

op de foto Peter Philipsen bij de vossenjacht in de Bossen van overloon in 2012
Op zondag 14 januari neemt de Overloonse natuurman Peter Philipsen u mee de bossen in. Zie en leer tijdens de wandeling hoe je de natuur kunt lezen en luister waarom beheer belangrijk en noodzakelijk is voor onze natuur!

Wat houdt bijzonder wandelen in?

Bijzonder wandelen in het bosrijke Overloon biedt U de mogelijkheid om in de nabije omgeving een interessante wandeling door de bossen te maken. Jong en oud leren de natuur te lezen en  te zien onder begeleiding van de ervaren lokale natuurman Peter Philipsen.

Tijdens deze wandeling komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

Aan de hand van sporen lezen we welke dieren er in en rond om Overloon leven en wanneer en hoe U ze daadwerkelijk het beste kunt tegen komen.

Hoe zit het nu met beheer/schadebestrijding/verkeer veiligheid en volksgezondheid?  Welke rol en waarde heeft  de  jager daar in?

Kennismaking  en uitleg over grofwild wat U in Nederland kunt tegen komen zoals Herten / Reewild / wilde zwijnen.

De wandeling vindt plaats van 14.00 – ca. 16.00 uur. Startplaats is Ontmoetingspunt ’t Helder, gelegen aan de Helderseweg 31 te Overloon. Na de wandeling vindt hier ook de  afsluiting plaats tot ca. 17.00 uur

De kosten voor deelname bedragen € 12,50 inclusief enkele drankjes en een hapje.

U kunt de informatie ook terugvinden op www.helder-overloon.com.

Aanmelden kan via ’t Helder, email t-helder@ziggo.nl , of telefonisch 0478-641404 / 06-27007511.

lees ook Peter Philipsen met zijn vrouw bij Kruispunt Het Wonder van Boxmeer Kruispunt brengt inspirerende levensverhalen uit het hart van de samenleving.Kruispunt, zondag 24 december om 23.15 uur op NPO 2.lees meer op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/227912_peter-philipsen-met-zijn-vrouw-bij-kruispunt-het-wonder-van-boxmeer

Bos foto Peter Phlipsen

BosfotoPeterPhlipsen.jpg

Foto Peel Overloon met kanaal - foto door Mariel vd Munckhof

FotoPeelOverloonmetkanaal-fotodoorMarielvdMunckhof.jpg