vechtersbazen mogen in asielzoekerscentrum (azc) blijven

Gepubliceerd op 29 december 2017 om 09:21

UPDATE Enkele ruziemakers toch weg uit asielopvang OVERLOON - De ruziemakers zaterdagavond op het asielzoekerscentrum in Overloon worden niet overgeplaatst naar een andere opvanglocatie voor vluchtelingen in ons land.

Enkele ruziemakers toch weg uit asielopvang Overloon

UPDATE OVERLOON - Enkele ruziemakers zaterdagavond op het asielzoekerscentrum in Overloon zijn toch overgeplaatst naar andere opvanglocaties voor vluchtelingen in ons land.

Aanvankelijk leek het erop dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA)dat niet nodig vond. Hoeveel vechtende asielzoekers zijn overgeplaatst, zegt het COA niet. 
Najaar 2014 werden na een eerdere massale vechtpartij in de Overloonse asielopvang nog verschillende groepjes asielzoekers in azc's elders ondergebracht om nieuwe onrust te voorkomen. ,,Maar toen ging het ook om grotere aantallen mensen’’, zegt COA-woordvoerder Robert Ploeg. 

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) acht dat niet nodig. Najaar 2014 werden na een eerdere massale vechtpartij in de Overloonse asielopvang nog wel groepjes asielzoekers in azc's elders ondergebracht om nieuwe onrust te voorkomen.Maar toen ging het ook om grotere aantallen mensen’’, zegt COA-woordvoerder Robert Ploeg. ,,We gaan ervan uit dat iedereen zijn lesje heeft geleerd nu.’’

De politie heeft zaterdagavond 23 december in moeten grijpen bij een grote vechtpartij op het terrein van het AZC in Overloon. Bij het incident waren 25 tot 30 jongere bewoners betrokken. Er werden knuppels en steekwapens gebruikt.

Proces-verbaal
Na verhoor zijn vier aangehouden asielzoekers direct weer vrijgelaten. ,,Die hadden geprobeerd de zaak juist te sussen en de ruziënde partijen te scheiden’’, zegt een politiewoordvoerder. ,,Drie mannen hebben voor onderzoek een paar dagen vastgezeten. Ze zijn inmiddels vrij. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.’’ Dit betekent dat zij zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden voor hun daden.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/maasland/ruziemakers-mogen-in-asielopvang-overloon-blijven

lees ook Het is nu zaak dat de rust terugkeert op azc op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/229030_het-is-nu-zaak-dat-de-rust-terugkeert-op-azc

lees ook vechpartij AZC Overloon op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/228619_vechpartij-azc-overloon

vechpartijAZCOverloon4.jpg

vechpartijAZCOverloon7.jpg