Opslagloods Tapijthuis in boxmeer verloren door brand

Gepubliceerd op 1 januari 2018 om 10:16

BOXMEER - Een opslagloods achter het Boxmeers Tapijthuis aan de Sint Anthonisweg is vannacht door brand verwoest. Rond 02.00 uur werd een uitslaande brand achter het Tapijthuis gemeld.

De brandweer kreeg de brand pas rond 07.30 uur onder controle en blust nog een langere tijd na. De Spoorstraat, ter hoogte van de Gamma, tot de Maas is daardoor maandagochtend afgesloten. Er ligt daar een dikke brandweerslang waar auto's niet overheen kunnen. Tussen Nijmegen en Venlo rijden aan het begin van de ochtend geen treinen door de brand, meldt Arriva. De vervoersmaatschappij zet bussen in ter vervanging.

Voor de brand rukte eerst de totale post Boxmeer uit en later ook alle andere korpsen uit de wijde omgeving. De brand was zo hevig dat de opslagloods achter het Tapijthuis niet meer te redden was. Die moet als verloren worden beschouwd, aldus een voorlichter. Het voorste deel van de winkel blijft vooralsnog behouden, zo lang de tussenwand het houdt. 

Volgens Herbert Guntlisbergen, een van de eigenaren van het Tapijthuis, is de loods van een andere ondernemer. Hij verwacht veel waterschade in zijn pand, maar hoopt dat zijn tapijthal behouden blijft.

De vlammen sloegen rond 03.15 uur nog steeds uit het dak. Om de brand te kunnen bestrijden hebben de hulpdiensten inmiddels opgeschaald naar Grip 1, zodat de samenwerking tussen brandweer, politie en ambulancedienst beter gecoördineerd kan worden. Rond 04.00 uur werd er een ontploffing gehoord in de loods. Dat bleek de band van een vrachtwagen die binnen stond.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/maasland/opslagloods-achter-boxmeers-tapijthuis-verloren-door-uitslaande-brand