donderdag Geen bussen en treinen door staking

Gepubliceerd op 2 januari 2018 om 20:39

Het busvervoer in Limburg gaat donderdag massaal plat. Ook rijden er geen treinen van Arriva.

Houd er rekening mee dat er op donderdag 4 januari a.s. mogelijk geen bussen (m.u.v. de regio Achterhoek) en specifiek in Limburg geen treinen rijden. De vakbonden organiseren een landelijke staking.

De werkgevers in het openbaar vervoer zijn met de vakbonden in gesprek over een nieuwe cao. De bonden hebben ervoor gekozen om de onderhandelingen af te breken. De werkgevers wilden graag verder onderhandelen. Er lag nog geen eindbod op tafel. 

We zijn met de vakbonden in gesprek over de thema’s werkdruk, scholing en vergrijzing. Tijdens de onderhandelingen is gebleken dat een aantal werknemers aangeeft dat de werkdruk in hun beleving is toegenomen en dat er in roosters onvoldoende gelegenheid is voor een toiletgang. De werkgevers zijn van mening dat iedereen tijdens zijn werk naar het toilet moet kunnen als dat nodig is. Daar wordt in de roosters ook rekening mee gehouden. Waar dat nodig is leveren we maatwerk. Een centrale regeling hiervoor in een cao is hiervoor geen logische keuze.

We willen graag verder in gesprek met de bonden. Een landelijke staking ontregelt en brengt veel overlast met zich mee voor onze reizigers. Wij vinden het dan ook erg vervelend dat je mogelijk hinder ondervindt van deze staking. Wij adviseren je om in je planning rekening te houden met de mogelijkheid dat er geen bus rijdt op 4 januari a.s.

Wij zullen je zo goed mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen via deze website, Facebook en Twitter.

meer info op bron:https://www.arriva.nl/consumenten/acties-nieuws-1/nieuws/staking-openbaar-vervoer-op-4-januari-a.s.