verdachte uit Overloon hebben bonje over runnen van een wietplantage in Boxtel

Gepubliceerd op 20 januari 2018 om 15:32

DEN BOSCH/BOXTEL - De twee mannen die verdacht worden van het runnen van een wietplantage in Boxtel, zijn al lang geen vrienden meer. Bij de rechtbank in Den Bosch werd donderdagmorgen duidelijk dat de ene verdachte -uit Overloon- beweert dat hij in opdracht van de ander -uit Boxtel- handelde.

De Officier van justitie Geertje Verstegen stelde donderdagmorgen dat ze de man uit Overloon nog wil laten verhoren bij de rechter-commissaris. Dat is omdat de man bij de reclassering heeft gezegd dat hij de wietplantage heeft aangelegd op verzoek -en tegen betaling- van de Boxtelnaar. Bij de politie had de man tot dusverre gezwegen over het hoe en waarom. 

Het streven van de rechtbank is om de zaak nu komende donderdag af te handelen. De man uit Overloon gaf aan dat hij schrik had voor zijn voormalige compagnon. ,,Hij zit nog steeds in het criminele circuit. Het moet niet zo dat ik een klap in mijn nek krijg als ik hier volgende week mijn verhaal doe." lees meer op bron:https://www.bd.nl/boxtel/verdachten-wietplantage-br-boxtel-hebben-bonje~a720ea03/