Emile Roemer krijgt bij afscheid van SP een reisje naar New York

Gepubliceerd op 21 januari 2018 om 10:29

HILVERSUM - SP nam zaterdag in Hilversum afscheid van oud-partijleider Emile Roemer uit Boxmeer. Het Metropole Orkest speelde voor hem zijn favoriete nummers. Hij kreeg de hoogste onderscheiding van de partij, de gouden tomaat, en een reis naar New York.

Ruim zeven jaar was de Roemer de leider van SP. Lilian Marijnissen nam op 13 december zijn fractievoorzitterschap en partijleiderschap over. Roemer blijft zich nog wel inzetten voor de partij.

Metallica
Het Metropole Orkest speelde speciaal voor Roemer een medley van Metallica-nummers. Daarmee wil de SP vertellen dat ze met een 'Kunst- en Cultuurcollectief' muzikanten en kunstenaars aan zich wil binden.lees meer op bron:http://www.omroepbrabant.nl/?news/2738761283/Emile+Roemer+krijgt+bij+afscheid+van+SP+een+reisje+naar+New+York.aspx

lees ook Emile Roemer bij afscheid als fractievoorzitter: 'Misschien word ik wel burgemeester'

EINDHOVEN - "Ik sluit een burgemeesterschap niet uit." Dat zei SP-fractievoorzitter Emile Roemer uit Sambeek zondag in het praatprogramma KRAAK van Omroep Brabant. Vanaf donderdag neemt Lilian Marijnissen uit Oss het politieke stokje van hem over in Den Haag.

De vertrekkend voorman van de SP uit Boxmeer weet nog niet wat hij donderdag op zijn eerste vrije dag gaat doen. "Ik denk dat ik het allemaal maar eens laat bezinken. Ik merk wel dat loslaten moeilijk is. Dan lees ik de krant en wil ik gelijk actie ondernemen."

Weg vrij
Roemer blijft wel actief achter de schermen. Hij heeft nog even overwogen om wel kamerlid te blijven, maar besloot Den Haag echt achter zich te laten in het belang van zijn opvolger.  "Ik denk dat ik Lilian alleen maar in de weg zou zitten. Dat is niet goed voor de werkbaarheid binnen de partij." Hij denkt buiten de schijnwerpers meer te kunnen betekenen voor zijn partij.lees meer op bron:http://www.omroepbrabant.nl/?news/273640692/Emile+Roemer+bij+afscheid+als+fractievoorzitter+Misschien+word+ik+wel+burgemeester.aspx