Oversteekplaatsen in het centrum van Overloon te donker

Gepubliceerd op 26 januari 2018 om 20:01

OVERLOON - Oversteekplaatsen in het centrum van Overloon worden beter verlicht. Automobilisten blijken in de avonduren te vaak voetgangers over het hoofd te zien, ook al maken die van het zebrapad gebruik. ,,En als het regent, is het helemaal opletten", zegt wethouder Jeu Verstraaten.

26-01-18, 14:26 

Ruim een week geleden werd nog een voetganger aangereden die het zebrapad richting supermarkt pakte.Die moest voor behandeling naar het ziekenhuis.De automobilist die het ongeluk veroorzaakte, had de voetganger compleet over het hoofd gezien.

voetganger aanrijden op zebrapad 15 jan.2018

voetgangeraanrijdenopzebrapad2-1.jpg

Verstraaten heeft het over een 'virtueel donkere muur' als het gaat om sommige plekken in Overloon. De centrumstraten zijn weliswaar verlicht, maar vooral bij slecht weer kennelijk onvoldoende.

Er ligt nu een bedrag van 60.000 euro op tafel om het probleem te tackelen. ,,We beginnen met het verbeteren van de verlichting en kijken dan of dat voldoende is." Waarmee een wens van de politieke partij VDB/LO, die het probleem eerder aankaartte, uitkomt.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/maasland/centrum-overloon-is-te-donker~a1f8d3a9/

OversteekplaatseninhetcentrumvanOverloontedonker26-01-20181.jpg

OversteekplaatseninhetcentrumvanOverloontedonker26-01-20183-1.jpg