Home » Nieuws » Gijs Snijders koning van De Metworst 2018

Gijs Snijders koning van De Metworst 2018

Gepubliceerd op 13 februari 2018 om 08:00

BOXMEER | Gijs Snijders mag zich weer een jaar lang Koning van de Metworst noemen. De zeventienjarige ruiter won maandagavond de befaamde paardenrace in het Vortumsveld. Hij stond in 2015, 2016 en 2017 ook al in de finale. In 2016 werd 'ie al Koning van de Metworst.

Met de welbekende woorden "En zè zien los!" brak maandagochtend de strijd los. Het publiek genoot onder de stralende zon, maar met een kil briesje. Dat mocht de pret niet drukken.

De eerste rit was die tussen Lucas de Bruin en Levi Hinke.Die laatste wist de rit te winnen. Daarna was het de beurt aan Roy van Eck en Frank van Koningsbruggen. Van Eck kwam als snelste uit de bus. Daarna Kenny Knuiman tegen Gerben Stevens. Een ramp voor Gerben die van zijn paard viel en de rit verloor. Rik Versleijen nam het op tegen de Metworstkoning van vorig jaar Rens Verberkt. En Verberkt liet zien dat hij het nog steeds in zich heeft door de rit te winnen. Tijdens de vijfde rit namen Niek Brenninkmeijer en Jelle Molmans het tegen elkaar op. Brenninkmeijer won. Daarna was het de beurt aan Luuk van den Bosch en Gijs Snijders. Die laatste won. Tot slot streden Bart de Kort en Jelle van Kempen tegen elkaar. De Kort won.De daaropvolgende halve finales werden gewonnen door Roy van Eck, Rens Verberkt en Gijs Snijders. Zij streden in de Koningsrit om de titel.kijk meer foto's van het paardenrace in het Vortumsveld.op bron:https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/carnaval/132139/metworst-2018-in-beeld-foto-s-en-video-


«   »