Zeearend vermist in Beekse Bergen

Gepubliceerd op 15 februari 2018 om 20:02

Zee Arend ‘Lady Maya’ niet terug gekomen na een conflict met enkele meeuwen.

Goed nieuws: 'The eagle has landed'!

Lady Maya is vandaag 18 feb om 15.00 uur in goede gezondheid terug gevonden in de wijk Boskens in Goirle. Op het moment dat ze werd geroepen door haar vaste verzorger, vloog ze meteen op zijn handschoen af. Het is in 1 woord: fantastisch! We willen iedereen onwijs bedanken voor het helpen zoeken, de tips, het delen van onze berichten en alle hartverwarmende berichtjes. Zonder jullie was het nooit gelukt! ?

foto van Beekse Bergen.

De afgelopen dagen zijn we enorm geholpen met alle tips en meldingen rondom Lady Maya. Ook is er veel belangstelling in het verloop van de zoektocht. Valkenier Robin heeft een korte update-video gemaakt om iedereen bij te praten.

Ondertussen willen we met name mensen in de regio Tilburg/Goirle vragen goed uit te kijken naar Maya en ons vooral via Facebook te blijven helpen door te delen en te benaderen wanneer er tips zijn, liefst met foto's en exacte locaties.

Heel erg bedankt voor alle hulp zover!

HILVARENBEEK Afgelopen dinsdag is tijdens de Roofvogelsafari een Amerikaanse Zee Arend ‘Lady Maya’ niet terug gekomen na een conflict met enkele meeuwen.Lady Maya leeft al 27 jaar in het park en is een ‘icoon’ geworden van de educatieve roofvogelsafari. het park wil haar dan ook graag snel terug zodat Maya weer snel in haar vertrouwde omgeving is.Waar het gaat om het verwonderen over onze natuur speelt Lady Maya in de roofvogelsafari’s een indrukwekkende rol.de roofvogelverzorgers zoeken inmiddels in een zeer ruime cirkel rond Beekse Bergen naar Maya. Wij roepen hierbij de hulp in van onze trouwe facebookvolgers om mee uit te kijken naar deze indrukwekkende vogel.
Het laatste telemetrie-signaal is opgepakt in de buurt van Udenhout en Loonse en Drunense duinen.
Wat overigens niet wil zeggen dat ze daar nu nog in de buurt is.

Mocht iemand denken Lady Maya gezien te hebben dan lezen we dat graag in een PB.
Benader Maya niet! Het is een pittige dame, maar ze kan ook schrikken en verder weg vliegen.
Alvast bedankt voor jullie meezoekende ogen! meer info op bron:https://nl-nl.facebook.com/beeksebergen.nl/

ZeearendvermistinBeekseBergen-1.jpg