Man die medebewoner azc Overloon in gezicht sneed krijgt 15 maanden cel

Gepubliceerd op 16 februari 2018 om 18:44

DEN BOSCH/ OVERLOON Een 26-jarige man moet vijftien maanden in de gevangenis doorbrengen omdat hij op 13 augustus vorig jaar een bewoner van het asielzoekerscentrum in Overloon met een mes in het gezicht sneed. De rechtbank verklaarde de man schuldig aan het opzettelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Het slachtoffer bleef door het geweld achter met een litteken van vijftien centimeter dat loopt van zijn lip tot aan zijn linkeroor. 

De rechters wezen de verdachte erop dat deze man voor de rest van zijn leven aan het voorval zal worden herinnerd, iedere keer dat hij in de spiegel kijkt. De verdachte moest daarom een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer, van 5.000 euro.

Motief

De straf was lager dan de eis van het Openbaar Ministerie.Dat vroeg twee weken geleden om een celstraf van vier jaar voor een 'poging tot doodslag'. De rechtbank stelde dat de verdachte 'één zwaaiende beweging' had gemaakt in 'de richting van het hoofd van het slachtoffer'. Dat was niet genoeg voor 'het aanvaarden' van de 'aanmerkelijke kans' op een dodelijk gevolg.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/maasland/man-die-medebewoner-azc-overloon-in-gezicht-sneed-krijgt-15-maanden-cel~a7e3b2a8/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.