Home » Nieuws » Vrieskou maar nog geen schaatsweer

Vrieskou maar nog geen schaatsweer

Gepubliceerd op 25 februari 2018 18:20

Er is nog behoorlijke vorst nodig om te kunnen schaatsen.op het Schaartven

HOLTHEES Waar twee kleine dorpen groot in kunnen zijn: het aanleggen van een prachtige schaatsbaan. Holthees (Brabant) en Smakt (Limburg) sloegen de handen maar weer eens ineen om de leefbaarheid in de dorpen een opkikker te geven.

'Even een nacht stevig doorpompen en dan heb je toch een flinke bak water...', meldde de dorpsraad op Facebook. Klinkt simpel, is het niet. Er is wel degelijk van tevoren over nagedacht.

Toen waterschap Peel en Maasvallei een paar jaar terug met het idee kwam de Loobeek te laten meanderen, werd in de zusterdorpen al meteen aan de winter gedacht. Wat als je het gebied ernaast na wat nachten strenge vorst als schaatsbaan kunt gebruiken?

,,Het is een stuk grond dat gebruikt wordt als overstort bij hoogwater", zegt Peter Coppus van de dorpsraad. ,,Het is vlak gemaakt en heeft opstaande randen." Ideaal dus voor een ijsbaan. ,,Donderdag hebben we er een laag water opgepompt van een centimeter of vijf. Nu is het afwachten tot we erop kunnen." lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/maasland/twee-dorpen-een-schaatsbaan~a5f15963/

VRIESKOU MAAR NOG GEEN SCHAATSWEER op het het Schaartven 

Wie bevangen is door de schaatskoorts moet zeker nog even wachten, zo leert een korte inspectie. bij het Schaartven in Overloon is nog niet helemaal dichtgevroren en op de slootjes is het ijs nog veel te dun.De vrieskou van vandaag levert wel mooie plaatjes op, dus het is zeker een aanrader om lekker naar buiten te gaan om te genieten van het winterzonnetje.De vorstperiode duurt maar kort en is volgens schaatsbond KNSB niet lang en koud genoeg om voor sterk natuurijs te zorgen.IJs op open water is nu nog lang niet betrouwbaar, waarschuwt de bond.Gezien de weersvoorspellingen gaat het dat deze week ook niet meer worden.volgende week stijgt de temperatuur volgens de voorspellingen weer boven het vriespunt.Het ijs bij het Schaartven is nog te dun om op te schaatsen Er is nog behoorlijke vorst nodig om te kunnen schaatsen

schaartven1van9.jpg

schaartven3van9.jpg

schaartven5van9.jpg

schaartven9van9.jpg

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.