Gratis compost verkrijgbaar bij de milieustraat

Gepubliceerd op 2 maart 2018 om 20:24

Zaterdag 17 maart 2018 vindt voor de twaalfde keer de Landelijke Compostdag plaats. Op de milieustraten wordt die dag gratis compost verstrekt. Met het gratis uitdelen van compost bedankt Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel u voor uw inspanning om gft-afval en groenafval gescheiden aan te leveren.

In het Land van Cuijk en Boekel is de Landelijke Compostdag de eerste van vier zaterdagen waarop u gratis compost kunt verkrijgen. Dus niet alleen op zaterdag 17 maart, maar ook op zaterdag 24 en 31 maart en op 7 april kunt u bij de milieustraten gratis compost ophalen. Bovendien kunt u op de gemeentewerf van Boxmeer voor deze actie ook terecht op donderdag 15, 22 en 29 maart en 5 april. Deze compost is alleen bestemd voor particuliere huishoudens.

Houd er rekening mee dat de compost los wordt verstrekt en dat u zelf een schop meeneemt om de compost in te kunnen laden. Per keer mag u 1 m3 (oftewel 1000 liter) meenemen.

U kunt het hele jaar door, tijdens openingstijden, terecht op de groenstraat in Haps voor gratis compost.

Voor alle adressen en openingstijden van de milieustraten kijkt op onder het kopje Milieustraten.

Samen werken aan 100% afvalscheiding in 2030

Van grof tuinafval, wat u gratis naar de minimilieustraat in uw gemeente of groenstraat Haps kunt brengen, worden twee producten gemaakt, namelijk compost en een houtachtige biobrandstof. Compost is een goede bodemverbeteraar. Door compost te gebruiken in uw (moes)tuin, wordt het tuinafval op een nuttige manier hergebruikt en is de cirkel rond. Lever het grof tuinafval zo schoon mogelijk aan op de minimilieustraat of de groenstraat Haps.

Voor meer informatie

Bekijk onze website: www.afvalaanbieden.nl 
Download onze AfvalApp: www.deafvalapp.nl 
Stuur ons een e-mail:info@afvalaanbieden.nl 
Volg ons op Twitter: @BCA_LvCB 
Bel onze Afvalinfolijn: (0485) 338 352

brob:http://www.afvalaanbieden.nl/nieuws/811-landelijke-compostdag

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.