Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer op bezoek in Land van Cuijk

Gepubliceerd op 8 maart 2018 om 20:15

Maandag 5 maart j.l. bracht Mona Keijzer samen met regionaal kamerlid Erik Ronnes een bezoek aan onze gemeente. Ze deed dat in het kader van de bedrijfsbezoeken die zij aflegt bij MKB bedrijven die uitblinken in innovatie en daardoor succesvol zijn in het creëren van nieuwe werkgelegenheid.

Burgemeester van Soest verwelkomde Mona Keijzer in het Oorlogsmuseum te Overloon. CDA Boxmeer heeft zich altijd sterk gemaakt voor een financiële bijdrage voor het oorlogsmuseum Overloon voor de renovatie. Het was dus mooi dat Erik van den Dungen dit middels een korte rondleiding kon laten zien aan Mona Keijzer en de aanwezigen.

Wethouder Peter Stevens introduceerde Boxmeer bij Mona Keijzer door te vertellen hoe Wim de Körver aan het begin stond van het ontstaan van enkele grote wereldspelers in Boxmeer. Dit verhaal staat opgetekend in een mooi boek van de gemeente Boxmeer wat hij haar overhandigd.  Daarna werden er door een aantal personen pits gehouden hoe zij de crisis hebben aangepakt en wat ze nog van de overheid in de toekomst verwachten. Zij werden geïntroduceerd door CDA lijsttrekker Bouke de Bruin. 

Sprekers 
De sprekers waren Stijn Heijs van Henra aanhangwagens uit Overloon, Sjaak van der Linden van ITB Climate uit Boxmeer, Jacques Smits voorzitter van Centrummanagement in Boxmeer en Jan Verbeeten van Plus Supermarkten in o.a. Vierlingbeek en Overloon. 
Alle vier de sprekers geven aan dat maatschappelijke betrokkenheid en dienstbaar aan de omgeving zijn waardering oplevert. De ene verkrijgt dit door sponsoring en verbinding met de lokale verenigingen, de ander door een maatschappelijk project met zonnepanelen die door de omvang gratis panelen oplevert voor het gemeenschap huis in Overloon.

Henra; expert in transport vehicles - Stijn Heijs
Henra is een klein bedrijf dat momenteel heel succesvol is en waar nu 55 mensen werkzaam zijn. Het is een oud familiebedrijf dat oorspronkelijk werd begonnen met een smederij, hoefslag en landbouwmachines. In 1983 werd besloten om uitsluitend nog aanhangwagens te produceren en werden alle andere activiteiten gestaakt. Daar Henra sterk is in de zwaardere type aanhangwagens voor de professionele gebruiker  in de bouw en het groen ging de crisis van 2008 niet ongemerkt voorbij aan Henra. Omzet en winst daalde en in 2013 nagenoeg failliet, nieuwe impuls en denklijn geïntroduceerd (maatwerk/klant gericht) en is nu weer winstgevend. Zou graag makkelijker flexibel personeel/ ZZP-ers aannemen met WW, arbeidsongeschiktheid en opleidingsmogelijkheden. Maatschappelijke ondersteuning  voor Overloon realiseert Henra door een deel van de winst te investeren in gemeenschapshuis De Pit.  Ook mede door crowdfunding komen er nu zonnepanelen op het dak van het Oorlogsmuseum. De opbrengst hiervan gaat naar het gemeenschapshuis.

Plus Supermarkt - Jan Verbeeten  
Plus Supermarkt zit al bijna 150 jaar, met veel passie, in de levensmiddelenhandel. Begonnen vanuit het Brabantse Vierlingsbeek als marskramer langs de deuren met koloniale waren. Vervolgens jarenlang als kruidenierswinkel in de Grotestraat in Vierlingsbeek met veel bezorgingen in de regio. Vanaf de jaren '70 van de vorige eeuw zijn ze als supermarkt begonnen en met winkels uit gaan breiden naar Overloon (sinds 1977), Tegelen (sinds 1987) en Malden (sinds 2007). Lokale binding, klantvriendelijkheid en service staan bij hun hoog in het vaandel. Dienstbaar aan medewerkers en klanten. Verbinding maken met andere partijen in de samenleving is standaard. Het gebruik van streekproducten op basis van vertrouwen zoals Heldro ijs uit Ottersum. Jan Verbeeten verteld dat lokale verenigingen afhankelijk van de middenstand zijn en andersom. De sponsor moet geen donor zijn, dan wordt de gunfactor groter.lees meer op bron:https://www.cda.nl/noord-brabant/boxmeer/actueel/nieuws/bezoek-staatssecretaris-mona-keijzer-aan-gemeente-boxmeer/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.