Op bezoek bij: KBO in De Pit Overloon

Gepubliceerd op 14 maart 2018 om 20:26

Op maandag 12 maart heeft OnsThuus een bezoek gebracht aan MFC De Pit in Overloon, de thuishaven van de KBO Overloon.Aan de achterzijde van het gebouw buiten speelden 12 mensen jeu des Boules.

Als buitenstaander fascinerend om te zien hoe het spel gespeeld wordt. Zelfs een meetlint wordt gebruikt om te bepalen wie deze ronde wint. Een aantal mensen hebben een magneet aan een lint om zonder bukken de ballen te kunnen oprapen. Jammer dat voor de kleine speelbal (hout of plastic) wel gebukt moet worden.

In de foyer van De Pit is het een gezellige drukte. 6 mannen spelen biljart en 24 mensen kaarten. In eerste oogopslag waren de meesten aan het rikken. En, er wordt met echt geld gespeeld. Mooi om te zien dat mensen op deze manier samenkomen en zich vermaken.

Dan wordt het drukker in de foyer want ook de jeu des boules mensen komen voor eenAfbeeldingsresultaat voor de pit overloonbakje koffie en/of thee. Ik maak een praatje met Christine Hendriks. “Ja het is een leuk en gezellige gezelschap”, zegt Christine “en wij verzorgen de koffie/thee of een ander drankje. Alle deelnemers kopen muntjes waarmee ze dan de consumpties kunnen afrekenen. Dat werkt prima.” Naast dit werk verzorgt Christine ook ‘Uit op Zondag’ eenmaal in de maand in de Pit.

Op de weg naar de uitgang zien we in een klein zaaltje ook dat er computerles gegeven wordt.

De KBO Overloon heeft met het MFC De Pit een prachtig onderkomen.bron:https://onsthuus.nl/nieuws/op-bezoek-bij-kbo-in-de-pit-overloon.html

kijk meer foto's van de Jeu de Boules-Toernooi KBO op https://www.overloonnieuws.nl/foto-s-2012/jeu-de-boules-toernooi-kbo-overloon-07-07-2012

JeudeBoules-Toernooikbooverloon07-07-201210.jpg

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.