Home » Nieuws » Bijenhotelkopen.nl en TV tuinman Lodewijk beschermen samen de wilde bijen

Bijenhotelkopen.nl en TV tuinman Lodewijk beschermen samen de wilde bijen

Gepubliceerd op 18 maart 2018 om 15:49

De Overloonse sociale onderneming Bijenhotelkopen.nl is als Young Potential businesspartner aangesloten bij NL Greenlabel, de organisatie van Lodewijk Hoekstra (bekend van o.a. RTL Eigen Huis & Tuin) en Nico Wissing. De samenwerking is officieel beklonken door het tekenen van de partnerovereenkomst tijdens het jaarlijkse business-event.

Bijenhotelkopen.nl streeft net als NL Greenlabel en haar partners naar een duurzame, groene en sociale samenleving. De ruim 160 partners werken nauw samen en delen de kernwaarden: duurzaam, buitenleven, integer, open, samen en meaningful profit. Dankzij de samenwerking met NL Greenlabel kan Bijenhotelkopen.nl nu op grotere schaal een bijdrage leveren aan het verbeteren van de biodiversiteit en de natuurlijke ondersteuning van de wilde bijen met professionele nestgelegenheid in Nederland.

Bianca Pouw, eigenaar van Bijenhotelkopen.nl: hier op de foto

WerkdagGroenSchoolplein--21-1.jpg

“Ik ben verheugd dat NL Greenlabel en Bijenhotelkopen.nl de handen ineen slaan voor de wilde bijen. Lodewijk zet zich als bijen ambassadeur al langer in voor het beschermen van de wilde bijen, een samenwerking kon daardoor niet uitblijven. Wij onderschrijven volledig de principles van NL Greenlabel, waar duurzaam en eerlijk handelen uitgangspunt is van het verdienmodel. Samenwerken aan een groenere wereld met aandacht voor prosperity, people, planet en profit sluit geheel aan bij onze sociale bedrijfsvoering. Aangezien onze bijenhotels voor een deel worden geproduceerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, kunnen wij met deze nieuwe samenwerking, naast meer biodiversiteit en ondersteuning voor de wilde bijen, ook meer maatschappelijke impact creëren. Een prachtige win-win-win situatie, voor mens en natuur.”.


Bijenhotels
Bijenhotels zijn kunstmatige nestplaatsen die uit allerlei natuurlijke materialen zijn opgebouwd. De bijenhotels bieden schuil- en nestgelegenheid en overwinteringsmogelijkheden, niet alleen aan wilde bijen maar ook aan andere nuttige insecten. De wilde bijen hebben, in tegenstelling tot de honingbijen, geen angel. Zij hebben namelijk geen korf, koningin of honing te verdedigen en steken daarom niet. Het is belangrijk om de wilde bijen te ondersteunen, met bloemrijke beplanting voor de nectar en met bijenhotels als nestgelegenheid. Wilde bijen en andere bestuivende insecten zijn van cruciaal belang voor het leven op aarde. Zonder hen geen fruit en groente.

WerkdagGroenSchoolplein--10-3.jpg

NL Greenlabel
NL Greenlabel wil de inrichting van de buitenwereld weer in balans brengen met de natuurlijke leefomgeving. Daarom heeft het zich ten doel gesteld het gebruik van duurzame producten en materialen en groen in de ruimste zin van het woord te bevorderen om te komen tot duurzame gebiedsontwikkeling, van particuliere tuin tot complete woonwijk en bedrijvenpark. Daartoe brengt NL Greenlabel kennis, producten, leveranciers en professionals op gebied van duurzame innovaties bij elkaar en maakt het duurzaamheid werkbaar en meetbaar.

Bijenhotelkopen.nl
De sociale onderneming Bijenhotelkopen.nl wil door het leveren van professionele bijenhotels bijdragen aan de natuurlijke ondersteuning van wilde bijen en andere bestuivende insecten. Professionele nestgelegenheid is van essentieel belang voor de wilde bijen. Bijenhotelkopen.nl verschaft met de duurzaam geproduceerde bijenhotels de mogelijkheid aan bedrijven, instellingen én particulieren om een steentje bij te dragen aan het beschermen van de wilde bijen. De bijenhotels worden met de hand gemaakt van Nederlands en/of Belgisch hout. De productie vindt plaats in sociale werkplaatsen, waar Bijenhotelkopen.nl onder het motto “no social waste” werk verschaft aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. www.bijenhotelkopen.nl 

WerkdagGroenSchoolplein--13-1.jpg

WerkdagGroenSchoolplein--23-1.jpg
                                       


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.