gemeenteraadsverkiezingen Alles blijft hetzelfde in Boxmeer

Gepubliceerd op 22 maart 2018 om 17:18

BOXMEER- Het moet gek gaan wil er veel veranderen in de gemeente Boxmeer na de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag. De drie coalitiepartijen CDA, VDB/LO en LOF wonnen fluitend. Het CDA kreeg er een zetel bij, VDB/LO kreeg honderden kiezers meer achter zich in vergelijking met vier jaar geleden. LOF - de gezamenlijke lokale fracties aan de noordkant van Boxmeer  - bleef stabiel.

Het CDA gaat met alle partijen praten over de vorming van een nieuwe coalitie, kondigde lijsttrekker Bouke de Bruin al aan, maar dat worden vooral beleefdheidsgesprekken. Het is helemaal niet nodig om andere partijen erbij te betrekken als je door de kiezer bent beloond met meer stemmen en een extra zetel. Helemaal als je zelf zeer te spreken bent over die samenwerking.

Opvallend is het dat de  VVD, die in september vorig jaar vanwege het Hansa-gedoe (de oncologische kliniek die er niet kwam) uit de coalitie stapte, óók door de kiezer werd beloond. Met honderden stemmen meer, maar net niet genoeg voor een extra zetel, waardoor fractievoorzitter Judith Logtens tot haar grote teleurstelling weer alleen in de raad mag aanschuiven. 

Opnieuw aansluiten bij de coalitie zit er niet in. Niet dat Logtens daar op zit te wachten, maar ook omdat het CDA, dat als winnaar de gesprekken gaat leiden,  daar niet happig op is. ,,We willen de VVD niet straffen en gaan het gesprek aan", zegt Bouke de Bruin. ,,Voordat de VVD eruit stapte, hebben we goed samengewerkt." Om eraan toe te voegen dat 'de samenwerking wel een krasje heeft opgelopen'.

Met het CDA (6 zetels),  LOF (4 zetels) en VDB/LO (3 zetels) hebben de partijen al een meerderheid van 13 van de 21 zetels. VDB/LO kan bovendien met de borst vooruit lopen. Die partij kreeg de derde zetel vorig jaar nog dankzij een restzetel, nu werd die op eigen kracht binnengehaald. Ook een gevolg van het verdwijnen van Politiek Overloon dat in dezelfde vijver viste. lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/maasland/alles-blijft-hetzelfde-in-boxmeer~adb1d47c/

 

 

P22-2_PV csb vaststelling uitslag_GR2018_Boxmeer
PDF – 1,0 MB 447 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.