Eerste zonnepaneel voor Duurzaam Overloon

Gepubliceerd op 16 april 2018 om 16:35

Met het leggen van de eerste zonnepaneel maakt Duurzaam Overloon, ‘DO!’, haar naam waar! Wethouder Duurzaamheid Jeu Verstraaten had de zonnige eer om gemeenschapshuis De Pit van haar eerste paneel te voorzien. Een mooie prestatie voor deze energiecoöperatie die koud een jaar bestaat. Met een zonnig weekend voor de boeg kan er een vliegende start gemaakt worden!

1440 zonnepanelen

In totaal legt Duurzaam Overloon! 1440 zonnepanelen verdeeld over het dak van gemeenschapshuis De Pit en het dak van het museum, naast de panelen die het museum al op het dak heeft liggen. De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd door Van Gemert Installatiegroep uit Overloon.

Eind juni zijn de in totaal meer dan 3000 panelen in gebruik. Tezamen zullen alle panelen een capaciteit van bijna 0,9 Megawatt opwekken. Dat is stroom voor bijna 1.000 huishoudens.

Wethouder Verstraaten: “Dit is iets om heel trots op te zijn. Wat Duurzaam Overloon in iets meer dan één jaar tijd heeft weten te realiseren is ongekend. Dankzij de tomeloze energie van het team Duurzaam Overloon en het enthousiasme van de Overloonse inwoners om deel te nemen, heeft Overloon het grootste bekende postcoderoos zonnedak van Nederland!”.

Uiteraard moet zo’n prestatie en de ingebruikname gevierd worden. Dat gebeurt op zaterdagavond 30 juni met een zonnefeest voor alle deelnemers aan de coöperatie.bron:https://www.boxmeer.nl/inwoners/nieuwsberichten_41418/item/eerste-zonnepaneel-voor-duurzaam-overloon_55153.html

Meer informatie is te vinden op www.duurzaamoverloon.nl Een vraag e-mailen kan ook via info@duurzaamoverloon.nl

EerstezonnepaneelDO.jpg

                                                                                     Overloon De Pit Energieproject

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.