Home » Nieuws » Frühshoppen in 't Helder door Freunde Echo

Frühshoppen in 't Helder door Freunde Echo

Gepubliceerd op 25 april 2018 om 20:22

Frühshoppen in 't Helder door Freunde Echo

“Frühshoppen in ’t Helder” Al bijna een traditie te noemen, is het jaarlijkse Frühshoppen concert in Ontmoetingspunt ’t Helder in Overloon door blaaskapel Freunde Echo.

Freunde Echo speelde al enkele keren op deze mooie locatie en nog iedere keer met mooi weer op de prachtige binnenplaats. Ook dit jaar hopen we op een zonnige zondagmorgen waarbij de bezoekers en liefhebbers van volksmuziek weer volop kunnen genieten van blaasmuziek onder het genot van een drankje.

Freunde Echo speelt voornamelijk Moravische volksmuziek maar schuwt de Böhmische klanken echter niet. Soms verwarren mensen muziekstromingen als Oostenrijkse, Duitse of Tsjechische stijl weleens. Het maakt niet uit maar er zitten wel grote verschillen in de onderlinge stijlen. Nummers als de Südböhmische Polka, de Festwies polka of Moravische walsliederen en polka’s met en zonder zang, alles wordt gespeeld door de kapel. Bij de Moravische volksmuziek is temperament in de polka’s, afgewisseld met lieflijke melodielijnen in de walsjes heel typerend. De zang is echter heel voornaam en laat dat nou net ook een sterk punt zijn bij Freunde Echo. De zangeressen Majka Weites en Sanneke Thijssen passen met hun zangstemmen prachtig bij elkaar. Zij zullen ook enkele zeer mooie nummers laten horen waarbij je af en toe echt kippenvel kunt krijgen. De teksten van de volksmuziek gaan vaak over het gewone alledaagse leven, de wijnen, landschappen, dorpjes of over gewone maar ook bijzondere mensen. Het is wel allemaal in het Tsjechisch, maar dat neemt niet weg dat je toch van de mooie melodieën kunt genieten ook al versta je er niets van. De kapel bestaat uit 14 muzikanten die goed op elkaar zijn ingespeeld en dat hoor je dan ook in het harmonieus klinkend samenspel. Ook solistisch staat de kapel haar mannetje. Bijna alle nummers hebben wel enkele solistische trekjes erin zitten en sommige nummers zijn echt bedoeld als solostuk. Voor de muzikanten een uitdaging en voor het publiek een genot om naar te luisteren. De uitversterking van het geluid die nodig is zodat iedereen goed mee kan genieten is ook nu weer in goede handen bij Theo en Roy Creemers.

Kom op zondag 13 mei naar ’t Helder bij de familie Van den Munckhof. Laat u wederom muzikaal verrassen tijdens het “Frühshoppen in ’t Helder” dat begint om 11.00 uur en duurt tot 13.00 uur. Entree helemaal gratis, wat wil je nog meer. Ontmoetingspunt ’t Helder is gelegen aan de Helderseweg 31 te Overloon. Kijkt u ook op www.blaaskapel.nl en www.helder-overloon.com.

(Foto: Freunde Echo)

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.