Home » Nieuws » Sympany haalt textiel aan huis op

Sympany haalt textiel aan huis op

Gepubliceerd op 4 mei 2018 om 15:19

Sympany haalt textiel aan huis op in overloon

Binnenkort haalt Sympany gratis textiel aan huis op.De exacte datum staat op de speciale zakken die u binnenkort  in uw brievenbus krijgt.in Overloon is dit op woensdag 16 mei 

Twee keer per jaar zamelt Sympany gratis textiel aan huis in. De rest van het jaar kunt u uw textiel kwijt in de textielcontainer bij u in de buurt of op de milieustraat in Haps. Textiel dat voor hergebruik geschikt is, kunt u ook gratis inleveren bij de kringloopwinkels van Stichting Actief. Kijk voor openingstijden op www.afvalaanbieden.nl/kringloopwinkels.

Wat mag in de zak?

Textiel is alles wat is gemaakt van stof en is geweven of gebreid. Dus ook badlakens, een vaatdoekje, kussenhoezen en gordijnen. Niet alleen wat nog gedragen kan worden, maar ook wat kapot en versleten is. Naast textiel zijn ook schoenen/laarzen, accessoires (riemen, tassen, hoeden/petten) en knuffels welkom. Wat niet tot textiel behoort, zijn matrassen, tapijten, kussens, vloerbedekking en ernstig vervuild of nat textiel.

Een tweede leven

Het ingezamelde textiel wordt gesorteerd. Goede kleding en schoenen kunnen opnieuw gedragen worden. Maar liefst 80% van het ingezamelde textiel wordt door iemand anders gedragen of gebruikt. De overgebleven 20% wordt tot losse vezels verwerkt voor nieuwe producten, zoals garen, paardendekens, isolatiemateriaal en kunstobjecten. Kleding die geschikt is voor Afrika wordt verscheept naar Angola, DR Congo, Malawi en Zambia. De lokale ontwikkelingsorganisaties verkopen de kleding via hun eigen tweedehands kledingwinkels of via geselecteerde agenten.

kijk Voor meer informatie op HTTPS://WWW.BOXMEER.NL/INWONERS/NIEUWSBERICHTEN_41418/ITEM/SYMPANY-HAALT-TEXTIEL-AAN-HUIS-OP_55273.HTML

 

 

 

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.