Bewoners thuis ongemerkt bestolen van sieraden

Gepubliceerd op 7 mei 2018 om 18:15

Overloon - Op zondag 6 mei 2018, tussen 23:00 uur en 23:35 uur, vond er een insluiping plaats in een woning aan De Bergkamp

te Overloon. De bewoners zaten TV te kijken terwijl de daders via de achterzijde de woning betraden. Diverse sieraden werden buitegemaakt. Heeft u iets gezien of gehoord, dan horen we dat graag. Ook als u de laatste dagen vreemde personen of voertuigen heeft gezien!
Kenmerk: 2018086973 bron: Politie Boxmeer

Insluipen

Bij u in de buurt sloop een inbreker een woning in via een niet afgesloten deur of een open raam.

Voorkom dat u ook slachtoffer wordt!

Verdacht persoon klimt op schutting naar openstaand raam

Geachte bewoner,

Bij u in de buurt is kortgeleden ingebroken. In deze brief vindt u informatie wat de politie doet en wat u zelf kunt doen om een inbraak te voorkomen.

Inbreker sluipt een woning in door niet afgesloten deur of open raam

Bij de inbraak in uw wijk sloop een inbreker een woning in, vermoedelijk door een openstaand raam of een niet afgesloten deur.

Insluiping is een gelegenheidsdelict en ‘gelegenheid maakt de dief’. Een insluiper maakt gebruik van openstaande ramen of deuren op de begane grond, maar ook op de eerste verdieping door op een aanbouw, schuurdak of op andere manier omhoog te klimmen (regenpijp of ladder).

Tref maatregelen tegen insluiping

Een inbreker komt een stuk moeilijker uw huis binnen als u alles afsluit als u weg gaat. Bent u thuis? Sluit dan openstaande ramen en deuren af van de vertrekken waarin u zich niet bevindt. Maak uw woning voor insluipers ‘onaantrekkelijk’. Een handtas, video-/foto-/audioapparatuur, smartphone of laptop in het zicht trekt de aandacht van een insluiper. Ook autosleutels die van buitenaf zichtbaar op het kastje in de hal liggen, kunnen maken dat een insluiper probeert binnen te komen.

Wat doet de politie

Een inbraak is letterlijk een inbreuk op de leefomgeving van het slachtoffer en heeft grote invloed op zijn of haar veiligheidsgevoel. De aanpak van inbraken heeft daarom hoge prioriteit bij de politie. Wij doen er alles aan om deze inbraak op te lossen, de dader(s) aan te houden en eventuele gestolen spullen terug te geven aan de eigenaren.

Na een inbraak doet de politie altijd een buurtonderzoek en in de meeste gevallen wordt sporenonderzoek gedaan. Een speciaal woninginbrakenteam onderzoekt de inbraak.

Bel 112 bij verdachte situatie

Om inbrekers op heterdaad te kunnen betrappen, hebben we uw hulp nodig. Bel altijd 112 als u in uw buurt iets verdachts ziet of hoort. Wees alert op elke vreemde situatie, ook al lijkt het voor u onbelangrijk. Let op personen die niet in uw buurt thuishoren en die bijzonder veel aandacht hebben voor de huizen en/of de omgeving. Noteer hoe ze eruit zien. En noteer ook merk, type en kenteken van hun voertuigen.

Andere preventietips

Onderzoek toont aan dat de kans groot is dat er na een inbraak in de directe omgeving weer wordt ingebroken. De inbreker kent de huizen, de binnentuinen, het hang en sluitwerk en de vluchtroutes in de omgeving. Inbrekers breken zelfs in bij een huis waar ze al eerder hebben ingebroken.

Als u zelf preventiemaatregelen treft, heeft u tot 90% minder kans op een woninginbraak. Het gebruik van verlichting, zowel binnen als bij de deuren die toegang geven tot de woning, helpt ook. Ik adviseer u dan ook om tijdschakelaars op uw lampen aan te sluiten. Zorg dat de verlichting aan- en uitgaat op wisselende tijdstippen en in wisselende vertrekken. Ook goed hang- en sluitwerk is belangrijk.

Op politie.nl onderwerp ‘Woninginbraak’ en www.politiekeurmerk.nl vindt u meer preventietips. Ook vindt u hier andere methodes die inbrekers vaak gebruiken om in te breken en hoe u zich hiertegen kunt beschermen.

Als u over onze aanpak of deze brief vragen of suggesties heeft, kunt u contact opnemen met uw wijkagent. Bel hiervoor het telefoonnummer 0900 - 8844.bron`:https://www.politie.nl/algemeen/burgernet/insluipen.html

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.