Home » Nieuws » Wie verdient dit jaar de Dr. Peelen Cultuurprijs

Wie verdient dit jaar de Dr. Peelen Cultuurprijs

Gepubliceerd op 28 mei 2018 om 19:30

Voor het dertiende jaar op rij wordt in september de Dr. Peelen Cultuurprijs uitgereikt in de gemeente Boxmeer. Tot 1 juli kan iedereen een persoon, team of organisatie voordragen.

Dat kan door een formulier in te vullen op www.drpeelen.nl. Binnen 10 minuten heb je al een voordracht gedaan!
Iedereen kan (bijna) alles voordragen
Een vijfkoppige commissie beoordeelt alle ingezonden voordrachten aan de hand van een jureringsprotocol. De commissie is onafhankelijk en bestaat uit burgers uit de gemeente. Voorzitter van deze commissie is Wally Bastiaansen. Wally: “We zien heel veel verschil in wie de voordracht instuurt. De ene voordracht wordt gedaan door de organisatie zelf of door een lid. Maar ook mensen die zien dat er in hun omgeving een cultureel initiatief bestaat wat ze waarderen, sturen hun voordracht in.” Daarnaast is er volgens Wally ook veel diversiteit in de voorgedragen initiatieven, want elke culturele prestatie die zich afspeelt in de gemeente mag voorgedragen worden. Overigens zijn prestaties op sportgebied wel uitgesloten en mag de voordracht geen persoon betreffen die de culturele prestatie tijdens het uitoefenen van zijn of haar beroep heeft geleverd.

Oproep

Wally: “We roepen iedereen op om eens na te gaan welke culturele zaken je door het jaar heen ziet, hoort, voelt, ruikt of proeft. Verdient dit culturele initiatief een extra waardering? Zou daarnaast het bijbehorende geldbedrag een welkome bijdrage zijn voor die persoon, team of organisatie?” De commissie beoordeelt aan de hand van criteria of er wordt voldaan aan de voorwaarden en of een nominatie passend is. Als voordrager word je alleen op de hoogte gehouden: je wordt verder niet belast met extra werk.

Kortom, twijfel niet aan jouw voordracht en vul direct het formulier in op www.drpeelen.nl. Dat is nog tot 1 juli mogelijk! De uitreiking is zondag 9 september bij De Weijer tijdens festival Lekker.UIT.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.