Home » Nieuws » cursus e-bike

cursus e-bike

Gepubliceerd op 21 juli 2018 om 17:20

Veel ouderen op E-bikes nemen onnodig risico en anticiperen slecht. Daardoor zijn ze snel een gevaar op de weg, zeggen instructeurs. De Nationale Politie noemt het aantal E-bike doden zorgelijk. Automobilisten worden overvallen door de snelheid van de fietsen.

Natuurlijk moet de automobilist de fietser voorgang verlenen maar heeft geen weet dat deze soms zo snel gaan. De fietser zal hierop moeten letten voor zijn eigen veiligheid. Daarnaast zullen fietsers ook kennis moeten hebben van hun E-bike. Hoe te handelen in sommige situaties? Maar wie onderricht hen? De verkopers zijn vaak summier in het geven van informatie/training al kan dat erg verschillen tussen verkopers onderling.

Maar de SWOGB is ervan overtuigt dat het fietsen met E-bikes de nodige risico’s met zich meebrengt voor hun doelgroep. Dat moeten we proberen te voorkomen.

Een aanbod van een cursus is daarom geen overbodige luxe.

Op 25 september 2018 bij MFC De Pit in Overloon organiseert de SWOGB in samenwerking met Ger Maurix tweewielers Overloon een cursus E-bike.

Deze cursus wordt U gratis aangeboden door de gemeente Boxmeer, Provincie Noord-Brabant en Veilig Verkeer Nederland.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot 25 augustus 2018 bij dhr. Jan van Dijk, Sint Janslaan 1C, 5836 AX Sambeek of email janm.vandijk@gmail.com vermeld in de e-mail of brief: naam, volledig adres, telefoonnummer en leeftijd.lees meer op bron:https://onsthuus.nl/nieuws/swogb-ouderen-onderschatten-gevaren-van-de-e-bike.html


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.