overloon nieuws

Home » Nieuws » Onrust rond verhuizing Overloonse basisschool St. Jozef

Onrust rond verhuizing Overloonse basisschool St. Jozef

Gepubliceerd op 28 augustus 2018 om 18:40

OVERLOON - Is het wel zo'n goed plan om de nieuwe basisschool van Overloon tegen de Raaijhal aan te bouwen? Volgens de Josefschool en Stichting Katholiek Onderwijs Vierlingsbeek wel. De Overloonse dorpsraad is daar niet zo van overtuigd. Volgens de raad is er veel onrust ontstaan in het dorp.

De huidige school aan de Theobaldusweg - halverwege de jaren veertig gebouwd - is aan vervanging toe. Voor school en onderwijsstichting reden om een alternatief te onderzoeken: bij de sporthal. In een gesprek met de dorpsraad is inmiddels door school én schoolbestuur aangegeven dat daar de voorkeur naar uit gaat. 

Als het aan de dorpsraad ligt, volgt er een omvangrijker onderzoek waarbij ook alternatieve locaties en of de huidige plek worden onderzocht. Al zeggen de andere partijen op hun beurt dat die te duur zijn. Kan natuurlijk, zegt de dorpsraad. Maar maak dan duidelijk wat de alternatieven zijn en noem de voor- en nadelen. 

Raaijhal is niet zaligmakend

De Raaijhal is wat de dorpsraad betreft niet zaligmakend. Hoe zit het bijvoorbeeld met de verkeersveiligheid rondom de hal, vraagt de dorpsvertegenwoordiging zich af. lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/onrust-rond-verhuizing-overloonse-basisschool-st-jozef~a9bf5103/ 

 

lees ook Basisschool St. Jozef uit Overloon op zoek naar een nieuwe locatie

Wilma Nabuurs van de dorpsraad Overloon vertelt tegen Omroep Venray dat zij voorstellen om een uitgebreider onderzoek naar alternatieve locaties te doen om de voor- en nadelen te benoemen.
Het wordt door de initiatiefnemers al gebracht als bijna een voldongen feit, maar volgens Mevr. Nabuurs is er niet goed onderzocht of er alternatieven voor handen zijn die centraler in het dorp liggen. De Raaijhal ligt trouwens wat afgelegen aan de rand van het centrum nabij een bosgebied, tevens is zij op korte termijn aan een opknapbeurt toe, wat ook een overweging is die in de beslissing moet worden meegenomen.

Nieuwbouw op de huidige locatie ook goed mogelijk, het schoolterrein is erg ruim en de oude school kan tijdens de bouwwerkzaamheden gewoon blijven doordraaien.
Een andere locatie waar de dorpsraad op doelt ligt aan de Engelseweg waar momenteel Pantein gevestigd is.
Dit zorgcentrum ligt in het centrum van het dorp en wordt op termijn gesloopt, en zou volgens de dorpsvertegenwoordiging ook een goede locatie voor een nieuwe school zijn.

In een gesprek van de dorpsraad met de gemeente Boxmeer is gebleken dat de financiën voor de realisering van een nieuwe school gehaald zal moeten worden uit de verkoop van de grond waar het huidige gebouw op staat. Dit betekent dat deze locatie voor nieuwbouw vervalt.
Maar de gemeente heeft volgens Mevr. Nabuurs tevens aangegeven dat nieuwbouw van de school nu nog niet noodzakelijk is omdat het pand als school niet afgekeurd is.lees meer op bron:https://www.omroepvenray.nl/nieuws/2018/08/29/basisschool-st-jozef-uit-overloon-op-zoek-naar-een-nieuwe-locatie


«   »