Weerman Overloon Warmste zomer ooit met meeste zomerse dagen

Gepubliceerd op 1 september 2018 om 18:43

OVERLOON - De meteorologische zomer heeft in deze regio drie absolute records opgeleverd. Met een gemiddelde temperatuur van 20 graden over een etmaal gemeten was het in de maanden juni, juli en augustus niet eerder zo warm. 

oor het eerst werden 54 zomerse dagen gemeten, dagen van 25 graden of meer. Ook het warmtegetal (het gemiddelde boven de 18 graden uitgedrukt in punten) werd aangescherpt. Dat staat nu op 220 punten.Dat blijkt uit cijfers van de Overloonse weerman Bert Vloet die al meer dan veertig jaar met een eigen weerstation in zijn woonplaats lees meer op bron: RECORDS Gemiddeld de warmste Aantal zomerse dagen (boven 25 graden) Warmtegetal op https://www.gelderlander.nl/boxmeer/weerman-overloon-warmste-zomer-ooit-met-meeste-zomerse-dagen~abcf4bf9/

lees ook 'Jammer dan, geen Elfstedentocht'

OVERLOON - Het was een prachtzomer, vindt de Overloonse weerman Bert Vloet die het weer al tientallen jaren scherp in de gaten houdt. Hij kon weer een paar records bijschrijven. Voor de schaatsliefhebbers onder ons: jammer dan, geen Elfstedentocht de komende winter. Volgens Bert Vloet dan. Aan tegel- en weerspreuken doet hij niet. Dus wat hem betreft geen teksten als 'een warme zomer, een strenge winter'. Als je simpelweg naar de feiten kijkt en logisch redeneert, zegt Vloet, komt de tocht der tochten er niet. 

Feit is dat de zomer warm was, erg warm. Het gevolg: het water is ook warmer. ,,Dat heeft straks veel meer tijd nodig om koud te worden. De zomer van 1996, die was zeer droog en koud. In de winter die volgde werd het ook koud. Toen kon in januari de Elfstedentocht wél gehouden worden."

 Encyclopedie

Dat gaat nu echt niet gebeuren, voorspelt hij. Vloet (78) kan het weten, hij is al meer dan veertig jaar weerman. Op amateurbasis, dat wel, maar dat zegt niets over zijn in de praktijk opgedane kennis. Die is groot. Hij is een encyclopedie als het gaat om weerrecords. Weet precies wanneer de warmste dag ooit was, gemeten op zijn weerstation. Lees verder op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/jammer-dan-geen-elfstedentocht~a555d747/

fotowww.gelderlander.nl© Ed van Alem Regionaal weerdeskundige Bert Vloet bij een van zijn weerstations 

          Regionaal weerdeskundige Bert Vloet bij een van zijn weerstations.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.