Home » Nieuws » Ondanks tekort een tandartspraktijk in Overloon

Ondanks tekort een tandartspraktijk in Overloon

Gepubliceerd op 7 september 2018 om 20:07

OVERLOON - Terwijl het tekort aan tandartsen in Nederland blijft groeien, vestigt zich in Overloon juist een tandartsenpraktijk.Inwoners van het dorp kunnen voor hun mondverzorging nu alleen buiten de dorpsgrenzen  terecht. 

De naam van de praktijk? De Tandarts in Overloon. Nancy van Deursen is een van de twee 'praktijkhouders' en erkent dat het niet makkelijk is om tandartsen te vinden. ,,We hadden het liefst een Nederlandse tandarts, maar daar is niet aan te komen." Met een Iraakse en een Spaanse tandarts - die wel Nederlands spreken - wordt in oktober een start gemaakt. ,,Het is ook wel een uitdaging om met niet-Nederlandse gezichten een praktijk te openen." Zelf is ze als 'preventieassistente en angstcoach' actief in de praktijk. ,,Ikzelf en de assistente komen uit de omgeving, dus een praatje in het dialect kan ook in onze praktijk." 

,,Wij denken dat er een markt is voor een tandarts in Overloon. Er heeft hier een parttime tandarts gezeten, maar sinds een jaar of zeven is hier niets meer. Er zitten in Vierlingsbeek twee tandartspraktijken. De ene tandarts heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en stopt binnen enkele jaren. De andere praktijk heeft een tijdelijke patiëntenstop." 

Voeg daaraan toe dat volgens Van Deursen veel mensen in Overloon geneigd zijn in Overloon 'hun spullen te kopen', dan mag je wat haar betreft concluderen dat er ook voor de tandarts in het dorp belangstelling ontstaat.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/ondanks-tekort-een-tandartspraktijk-in-overloon~a501712f/

Adresgegevens Bergkampweg 2a 5825 AD Overloon 


«   »