Home » Nieuws » Samenspeeltuin Gewoon Buiten nadert afronding fase 1

Samenspeeltuin Gewoon Buiten nadert afronding fase 1

Gepubliceerd op 23 september 2018 om 11:59

Overloon: Buitenspelen is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Want wie gehandicapt is, kan niet zo maar van de glijbaan, of op de schommel. Stichting Recreatie en Meer en Stichting Beperking zonder Drempels Land van Cuijk hebben een samenspeeltuin “Gewoon Buiten” in het leven geroepen en fase 1 is deze maand voltooid.

In de maanden juli en augustus konden de mensen hun lege flessen inleveren bij de Plus in Overloon. Afgelopen week kregen we te horen dat de opbrengst 254 euro is. Met dank aan de NSGK plusregeling wordt dit bedrag opgehoogd met 50% waardoor de totale opbrengst 381 euro is. Wij willen iedereen bedanken voor zijn/haar bijdrage.

in de maand augustus kon men ook de lege flessen inleveren bij de Jumbo in Boxmeer, de opbrengst is €209 euro en ook dit wordt opgehoogd door de NSGK-plusregeling waardoor de totale opbrengst €313,50 is.

In de week van 10 tot 28 september kunnen leden van de rabobank stemmen op stichting Recreatie en Meer. Alle stemmen zijn geld waard en kunnen wij goed gebruiken. Wij roepen dan ook alle Rabobankleden uit het Land van Cuijk en Maasduinen op om 2 stemmen op onze stichting Recreatie en Meer en 2 stemmen op stichting Beperking zonder Grenzen (inmiddels bekend als beperking zonder Drempels) uit te brengen.

Op 22 september viert stichting recreatie en Meer dat fase 1 zo goed als voltooid is.Je moet altijd zoeken dat het tijd is voor een feestje aldus de voorzitter van de stichting

 Burendag-Speeltuin-gewoon-Buiten---41-1.jpg

Tot slot zullen op woensdag 3 oktober afgevaardigden van de provincie Noord-Brabant een bezoek brengen aan de speeltuin. Er zal tussen 12 en 17 uur een vlog gemaakt worden. De vlog/opname gaat over verhalen van krachtige mensen en teams die samen een maatschappelijk vraagstuk aanpakken en dat hebben we met elkaar voor elkaar gekregen. Komen jullie dan ook een bezoek aan de speeltuin brengen, want we willen graag laten zien aan de rest van o.a. Brabant hoeveel gebruik er wordt gemaakt van onze samenspeeltuin. Het Land van Cuijk is immers een dagattractie rijker. Hiermee kunnen we andere mensen inspireren om ook soortgelijke initiatieven te starten. Het mooie is dat deze datum valt in de week van de toegankelijkheid.
Van 1 tot en met 6 oktober vindt de Nationale Week van de Toegankelijkheid plaats. Het thema is dit jaar ‘Lekker vrij’, waarbij vooral wordt gekeken naar hoe en waar mensen met een beperking hun vrije tijd kunnen doorbrengen.De entree is natuurlijk gratis.

kijk ook de foto's van de Burendag Speeltuin gewoon Buiten op https://www.overloonnieuws.nl/foto-s-2018/burendag-speeltuin-gewoon-buiten


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.